tisdag 21 juli 2009

Jobbigt dilemma

När jag nu är tillbaka på jobbet tilfälligt så kan jag passa på att skriva om det inte alldeles roliga dilemmat jag står inför.

Tove ska börja på förskola i höst. Det gör ju de flesta barn efter ett tag. För att hon ska slippa vara där i princip dygnet runt för att vi är på jobbet så vill vi gå ner i tid. Man har ju rätt till det enligt lag, att jobba ner till 75% tills barnet är åtta år.

Jag är ju konsult och är inhyrd på ett företag på en heltid. Som jag förstått det ligger det en del politik bakom det beslutet även fast andra här anser att det inte behövdes en hetidstjänst egentligen.

Jag har som alla rätt att gå ner i tid enligt lag. Men om kundföretaget inte går med på det, eftersom de vill ha en person på heltid, antar jag att de får begära in en annan konsult. Då får jag gå tillbaka till bemanningsföretaget i väntan på nytt uppdrag. Problemet är att det är hårda tider och om de INTE hittar ett lämpligt 75%-uppdrag åt mig så kan de säga upp mig pga arbetsbrist. De har ju redan sagt upp ett antal konsulter som var övertaliga.

Jag har i alla fall beslutat mig för att be min konsultchef kolla upp hur kunden ställer sig. De borde ju tycka att det vore onödigt att byta ut mig. Men man vet ju aldrig. Om de säger nej så får man fundera vidare på hur man ska göra. Daniel får väl jobba 50% i värsta fall. :-/

Inga kommentarer: