lördag 25 juli 2009

A night at the opera - Dalhalla

Efter jobbet igår hämtade Daniel mig och vi styrde bilen mot Rättvik. Efter ett middagsstopp på en uteservering i Falun kom vi fram i ganska lagom tid till Dalhalla och knallade nerför berget till våra platser. De hade lovat regn hela kvällen enligt arrangören men det duggade lite i första halvan och höll sedan uppe från paus så det var helt ok. Det blev aldrig kallt eftersom det var molnigt.
Vi visste egentligen inte så mycket om föreställningen utom att det var en hyllning till underbara Queen och att Johan Boding, centralfiguren kommer från Södertälje. Bror hade sett föreställningen och tyckt att vi också borde det. Och det tyckte han rätt i. Det var en helt fantastisk föreställning! Ensemblen, som för övrigt kom från Karlstad, gjorde en jättebra konsert och är helt klart värda att stå på flera stora scener.
Och så Johan Boding. Jag blir alltid så fascinerad av att det gång på gång dyker upp superbegåvade sångare man aldrig hört talas om. Så brilljant och även väldigt röstlik (Mercery) emellanåt. Sen när det är maffiga körarrangemang till så blir det ju lätt sådär så det krusar sig längs kroppen. Jag hoppas få höra mer av Johan framöver!

Många av Queens låtar är både klassiska och odödliga och när slutnumret "The show must go on" avslutades med perfekt avvägd pyroteknik så var lyckan fullständig. Så maffigt. Det känns som att Dalhalla gjort sitt yttersta för att lyfta föreställningen med ljud och ljus och publiken visade verkligen att de gillade vad de hörde och såg. Vi knallade därifrån mer än nöjda. Daniel tyckte att det var en av de bästa föreställningar han sett och jag är nog benägen att hålla med. Och då har man ändå sett en del. Gå och se!!
Daniel hade fixat allt inför vår lilla tripp och i pausen bjöd han på varm choklad och bullar. Sen fanns det goda mackor till kvällsfika innan det var dags att knoppa in i bilen. Vi sov riktigt gott och det var så mysigt så att campa i bilen. På morgonen öppnade sig himlen innan vi hunnit ut så vi hoppade fram och körde till Falun innan vi åt vår frukost. Vi kom hem i tid innan barnvakten skulle på spelning och kände oss riktigt nöjda med vår lilla semestertripp på tu man hand. Tack bror!

Inga kommentarer: