lördag 15 november 2008

Zlips på Ersboda

Dansen blev riktigt lyckad. Precis jättemassor med folk var på plats men som tur var var det en stor lokal. Samma form men lite större än Mälarsalen och framförallt högt i tak och utan stolpar. Som gjord för dans helt enkelt. Men om man inte hade nån att dansa med fick man stå och trycka runt väggarna. Det gillas inte.

Min tredje danskväll med damernas och herrarnas. Sist tyckte jag ju det var ganska bra, men inte i går. För det var inte lätt att få dansa om man skulle bry sig omden där skylten. Så mycket bra folk var på plats och som okänd tjej så hade man inte så stor chans. Dansa tre och sitta tre är inte ett godkänt resultat enligt mej. Struntade mer och mer i att ens titta upp mot den där väggen men jag blev ändå sittande i allt för många av de lugna(!) låtarna. Men två uppbjudningar under kvällen är tyvärr ändå över snittet (som är en gång per kväll).

Men vad gjorde väl det. Jag hade en liten men ack så kvalitativ önskelista som jag betade av eftersom. Blott ett namn blev kvar odansat när kvällen var slut. Och dessa danser gjorde min kväll minnesvärd. Kvällens bästa dans var helt fantastisk trots att vi dansade ordentligt första gången tillsammans igår. Myyyys! Att det kan stämma så bra efter så få danser! Liiite jobbigt bara att få en ny toppfavorit så långt bort!!

(Toppfavoriter är såna att om man är på samma ställe men inte hinner dansa så vill man typ sätta sig ner och gråta en skvätt, till skillnad mot vanliga favoriter som man helt enkelt bara ser fram emot att få dansa med nästa gång i stället... Red. anm.)

Jag har tänkt på vilken foxstil jag gillar och vad som går bort under mina senaste danskvällar, inte minst på kryssningen, och efter gårkvällen är det hugget i sten. Risken är att mina favoritkillar kommer att få dras med mig i ännu större utsräckning nu... Tack och lov lärs just denna stil också ut i kontrast till Odds dirty fox. (Som just Odd dansar jättebra men inte alla de som försöker göra likadant och istället hamnar under benämnigen axelrullare.)

Zlips gjorde en kanonspelning och lyckades binda ihop låtarna i samma dans på ett sätt som jag ofta saknat. Det är annars egentligen bara Blender som är riktigt bra på det.

Nästa Umeåbesök kommer dröja till våren. Kanske det kommer att planeras in med Ersbodas danskalender i högsta hugg. Men innan dess är det Ö-viksmaran och det tänker jag börja se fram emot NU!

1 kommentar:

Malin sa...

Inte utan att man längtar hem. Synd jag skulle missa kvällen med en vecka. Hade nog kunnat peka ut en och annan toppfavorit till. Vi får fortsätta slåss om de få stackare som finns här nere =).