tisdag 4 november 2008

Tove 7,5 månad

Dags att lägga ut lite bilder igen på Tove 7,5 månad. Man kan ibland tro på bilderna och med tanke på allt hon tar sig för att hon är mycket större än vad hon är. Men hon är under snittet i längd och ja...större än så här är hon faktiskt inte.
Hon känner definitivt igen familjen och närmsta vännerna och blir glad när de kommer på besök. Hon blir också väldigt nyfiken när hon hör att det kommer nån. Vem kan det vara??

Morbror verkar inte vilja dela med sig av äppelpajen..

Tove drar sig upp på fötter överallt där det går att få ett handtag och står stadigt även om hon bara håller i sig med en hand, vilket hon ofta gör lite nonchalant. Hon är också duktig på att sätta sig ner på golvet igen. Antingen går hon ner djupt på huk tills hon landar på rumpan eller så håller hon i sig med ena handen och segar sig ner tills den andra når golvet. Väldigt bra koordination för att vara så liten måste man säga. Det är inte så ofta som hon ramlar fast det händer såklart då och då. Men det är aldrig ledsamt så lång stund.

Ingenting är säkert längre

Tove får numera bröstmjölk endast morgon och kväll samt på natten. Senaste veckan har nattsömnen inte varit den bästa. Hon har vaknat redan vid tolv och sedan tidigt på morgonen igen. Och inget verkar hjälpa för att somna om utom just mammas tutte. Nu har jag äntligen flyttat in hennes säng i hennes rum så det kanske kommer göra nån skillnad.

Annars får hon nu välling till frukost, riktig mat och fruktpure till lunch, frukt till mellanmål och sen gröt till middag. Det funkar ganska bra. Gröt är favoritmaten, annars är banan och kiwi tydligen gott. Provade idag att hon fick ta egna tuggor av bananen och det gick ganska bra faktiskt. Hon gillar också att sitta och pilla med bitar av rån eller majskrokar. Då är hon väldigt koncentrerad. Hon har inte pincettgreppet än så det är inte alldeles lätt att få in grejerna i munnen.

Ständigt bus i blick

Tove leker med allt möjligt. En favoritlek just nu är att öppna skåpet där jag har min stationära dator och trycka på knappen för CD-rom:en så den åker ut. Jag puttar in den igen, Tove trycker på knappen igen och så håller vi på. En barnspärr på skåpet kan va en bra ide. Väntar bara på att hon ska hitta den stora "slå-av-datorn"-knappen...

Med avancerad håruppsättning...

Det har ännu inte varit några problem att ha barnvakt och hon har heller inte visat några blyga tendenser hittills. Varje onsdag när vi är på kurs så har Tove barnvakt och det har hela tiden gått jättebra. Nu kommer det några helger när vi har inplanerade saker med övernattning och då ska morfar rycka in igen. Och Tove gillar morfar så det kommer gå lika bra som sist.

Med morbror kan man busa!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad sööööt hon var i tofsarna!! Måste komma över nästa vecka och leka med lilltjejen igen :) Kram på er!

Anonym sa...

Tofs i håret!!!!!! Sarah e väldigt avensjuk, eller i alla fall henens mamma, som klippte av henne håret för ett par veckor sen :-( inga tofsar här inte, inte på lääääänge.....