söndag 30 november 2008

West coast swing

Den här helgen har vi tillbringat hos Swedish swing society dansandes west coast swing. Jag hade ganska höga förväntningar inför kursen och de infriades faktiskt. Arild Lekanger, norrmannen som höll kursen, var en kunnig och duktig pedagog och fick hela gruppen att trivas. På lördagen gick vi igenom grunder och ett antal grundturer och fortsatte på söndagen med lite fler turer plus lite styling och det som gör west coast till west coast.

Deltagarna på kursen höll en hög nivå vilket var väldigt glädjande. Killarna (som vanligt hann jag inte prata med några tjejer) hade vitt skilda bakgrunder som salsa, lindy, boogie och linedance. Jag kände bara igen några få ansikten. Lindykillarna hade naturligt klart lättast för sig och det blev riktigt bra dans på en gång med ett par av dem.

Man känner liksom direkt när man får en "dansare" i handen och jag blev ju nästan förbannad när jag tänkte på att jag nog aldrig kommer att få ta en fox med nån av dem... ;) Lindyvärlden verkar va en egen avskärmad liten sektion.

Själva dansen, west coast swing, gillade vi ju skarpt redan innan vi provat och den känslan håller. Det är en väldigt soft dans med precis det jag gillar, snygg hållning, mycket fria rörelser och en stor portion samspel och sensualitet. Ser fram emot en eventuell fortsättningskurs!

Inga kommentarer: