söndag 9 november 2008

Blender på Birka

Ja, surprise surprise, vi drog iväg på kryssning! Den där Blenderkryssningen som det tjatats om på DM i ett par månader. Vi bestämde oss för ett par veckor sen. När det visade sig att hytterna var billiga och barnvakt fanns så hittade vi inte längre nån anledning att låta bli.

Massor med dansare var inbokade på resan. Vi visste att vi skulle känna en del och känna igen desto fler. Jag försökte att ha mina dansförväntningar på noll eftersom det ju är kryssning och då brukar det gå si och så att dansa. Men jag var hur taggad som helst att komma ut och bort ett tag med Daniel utan Tove.

Väl på båten så kastade vi oss ner i bistron eftersom vi inte fått plats i a la carten. Vi åt precis hur god mat som helst. Kantarelltoast, kalvrygg och rödvin. Smaskens. Efter en tur runt båten så slog vi oss sen ned i puben med varsin kaffedrink som efterrätt och satt och pratade tills det började närma sig dans.

Vi slog oss sen ner hos BL-gänget som också var ute till havs men höll till på dansgolvet mest hela tiden. Det var förvånandsvärt bra dans! Jag är fortfarande i chock. Dels gick det faktiskt att dansa rent utrymmes- och stökmässigt och så fanns det ju sååå bra folk där. Jag fick en helt underbar danskväll!!

Några extra plus...
+ En ny toppfavorit! Nu har jag lärt mig hans fox, gryyym
+ En favorit från Umeåbesöket var där
+ Blenders sista låtar; Dark horse och Private emotion, är riktigt grymma sistalåtar. Private emotion är dock lite lustig för det vanliga med ballader är att versen kan kännas lite flytande och sen i refrängen sitter takten klockrent, men i denna låt är det tvärtom
+ Trevligt umgänge båda dagarna att prata och skratta med
+ Alla fina komplimanger som gör mig såååå glad!
+ De där premiärgnussarna gör jag gärna om! ;)
+ Så underbara sista danser både på lördagen och söndagen! Fast dock på helt olika sätt.

..och några minus...
- Jag blir så trött när jag får kommentarer om att jag inte dricker så mycket. Ska man behöva försvara varför man inte vill fyllna till? I den här åldern?! Pinsamt!
- Så trist att man inte passar att dansa med för de "unga" killarna! Ja, de där som är runt tjugo. Ojojoj om de fattade vad de går miste om när de nobbar den här "tanten" ;)
- Jag känner mig för första gången "objektifierad" av en person på dansgolvet. Jag tycker han tittar ner på mig i foxen, håller vänsterhanden för långt ner och gör turer i buggen så att jag ska "visa upp mig". Uääääääh! Han kanske inte menar nåt med det men när jag väl fått för mig att det är nåt med blicken så är det inte alls kul utan jag vill helst smita därifrån. Lägg av!!

Den här kryssningen var i alla fall roligast av de jag varit på hittills. Vi var på så bra humör och alla goa danser, både på lördagen och söndagen, gjorde ju inte saken sämre! Känns extra kul nu att det är både det ena och det andra inbokat i dansväg framöver. =)

Inga kommentarer: