måndag 3 november 2008

Premiärdans på Estraden

Igår var jag således iväg till Gävle på dans för första gången. Riktigt kul var det att få dansa nåt den här veckan trots att det inte ens blev nån kurs. Och jag börjar mer och mer uppskatta att åka till nya ställen och se vad de har att erbjuda. Det är en lite extra utmaning och dessutom känner jag mig betydligt mer öppen för nya danserfarenheter nu än för något år sedan.

Det beror förmodligen på att jag nuförtiden är så trygg i min dans att jag aldrig känner mig dålig. Om det blir en halvdan dans så beror det med stor sannolikhet inte på mig och en dans som jag tycker är sådär kan faktiskt va en av de bästa för kvällen för just den killen. Låter det skrytsamt? Det är det kanske. Men det är också sant.

Estraden var ett riktigt fint och stort ställe, inte helt olikt Stora Björn i Borlänge. Jag gillar runda golv. Så skönt att slippa trånga hörn och hårda pelare. Vi kom tidigt och ett tag undrade man om det där jättegolvet verkligen skulle hinna fyllas med folk. Men plötsligt var det fullt. Det var visst publikrekord för att vara en söndag. Över 400 pers. Ändå kände jag inte igen så många alls. Några från Uppsala bara.

Det blev till att spana in nya offer och ge sig ut på jakt. Det tar alltid ett tag att känna sig hemma på nya ställen men man märker rätt snabbt vart de olika grupperingarna håller till. Jag vill ju gärna hitta dansare som på något sätt tillhör samma kategori som jag själv. Främst i dansanthet men också lite i ålder och då tänker jag framförallt på att det fanns riktigt unga "buggkillar" där som kanske inte vill bli uppbjudna av en "tant". ;) Ett tips från bror blev definitivt kvällens höjdpunkt i dubbla foxomgångar. Myyyys.

Blender gjorde en jättebra spelning och kvällen blev riktigt bra på alla sätt. Resan kändes inte överdrivet lång. Jag slapp förvisso köra men ändå. Nya motorvägen förbi Uppsala gör susen. Jag åker gärna till Estraden fler gånger!

Inga kommentarer: