torsdag 20 november 2008

Squaredancesugen...också!

Häromveckan när jag åkte bil med brorsan så kom vi att prata om squaredance. Jag är den enda i min familj som dansar och de andra två har aldrig fattat vitsen eller varit med och sett hur det kan vara "på riktigt". Men bror var nu intresserad och jag började berätta om hela grejen. Och ju mer jag berättade ju mer började jag sakna squaredansen och alla vännerna där!

Vi har nu inte dansat squaredance sedan vi var på Danish square dance convention i juni 2007! Det är helt galet länge sen. Vi har i alla fall börjat planera nu för att samla ihop gänget igen till Påskfestivalen som är den bästa dansen på året. Både Elin och Nina verkar på så det bådar gott. Det är ju bra om vi är några stycken om vi ska ha Tove med oss. Det ska bli intressant att se om vi minns nåt.

Kikade runt lite på Youtube på squaredanceklipp och det har lagts ut en del faktiskt. Hittade oss på ett klipp från Påskfestivalen förra året. Jag och Daniel i vitt längst ut till höger och Nina är också med i samma square. Kortaste tjejen i svart. Vi dansar basic, den lägsta nivån, och alla festivalens fem callers är på scenen så troligen är det "farwell dance" alltså festivalens allra sista timme då de bara kör basic så alla kan vara med. Ganska kasst klipp på det hela taget, ljudet ligger lite efter så man kan tro att vi vet allt i förväg.. ;) och klippet är också spärrat för att lägga in här men här men kolla in den här länken istället. Vi är ju ändå med. :)

Hittade ett klipp med en av våra svenska favvocallers , Stefan Sidholm. Han kör "earth quake shake" som inte är nåt call men ett typexempel på callernas makt. Vi dansare gör snällt allt vi blir tillsagda. Stefan har i alla fall en av squaredancevärldens bästa röster och jag hoppas man kan urskilja det lite här i alla fall. Klippet är från Country Jamboree i höstas. En festival som vi brukar åka på men inte denna gång. Det dansas Plus som är tredje nivån.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vore oerhört kul om ni ville börja dansa lite SD igen, vi saknar er på dansgolvet!! Kram Therése

Frida sa...

Tack kompis! Jo, men en gång om året borde vi väl i alla fall lyckas planera in tycker jag! :P