måndag 24 november 2008

Shake i Skultuna

Det blev till slut bestämt att bror och jag skulle åka iväg till Skultuna och dansa. Zlips hade ställt in så det var Shake som spelade istället vilket var ännu mer attraktivt enligt mig. Vi kom fram precis innan det började trots att det var nån som hade somnat på soffan och att det var lite snöigt. Det kom också en bil från Stockholm innehållande både gamla och nya vänner så det var riktigt kul att träffa dom igen. Och så visste man att man hade några bra danser säkrade för kvällen.

Första dansen blev min vana o-trogen en tjejfox. En bra och rolig uppvärmning. Efter första två danserna satte jag mig i en av fönstergluggarna och spejade. Då dansade en danskompis förbi som jag hejade på. Då stannade han mitt i dansen, gick fram till mig, gav mig en kram och ett uppskattande ögonkast och sa "vad fin du är ikväll!". Blir man glad av sånt? Jaaaaa, det blir man! Och han kunde såklart lätt räkna med en dans senare under kvällen. :)

Det droppade in ganska mycket folk men det var ändå dansbart till skillnad från i fredags så det var väldigt kul. Roligt när man kan dansa avslappnat och spejsa loss lite i buggen. Det fanns ett par måsten på listan. Överst en toppfavorit som jag inte dansat med sen i juli. Tyvärr var det som vanligt massvis med tjejer så det gällde att vara på hugget. Jag behövde ändå knappt sitta nåt under kvällen och jag dansade bara med riktigt duktiga killar.

En favorit var där som är lite av en doldis men han dansar både jättebra bugg och fantastisk fox. Man bara flyter runt golvet. Så härligt! Han bjöd tillbaka i andra halvlek och dessutom blev jag uppbjuden av en ny (för mig) kille som var hur bra som helst! (Hur ofta händer det på en skala?) Två uppbjudningar under kvällen är 100% mer än en vanlig danskväll så då får man vara glad. (Jag blir ju i snitt uppbjuden en gång per kväll och den statistiken håller alltför väl.)

Jag jagade toppfavoriten hela kvällen men den killen syns bara inte. Hittade honom lagom till två sista danserna. Han var visst bokad på sista men jag fick honom ändå på nåt vis. Trevligt att dansa sista och just med honom också. :)

Vi hade blivit varnade för oväder men vi märkte inget av det på vägen hem. Vi hann avhandla allehanda ämnen under vår färd och det är alltid lika intressant. Vi har många liknande tankar och funderingar angående mycket och kan faktiskt prata om allt. Nu pratade vi mest om dans, dansfolk, favoriter och hur våra danskretsar ser ut egentligen och hur de har förändrats med tiden. Det är alltid lika intressant att diskutera folk, särskilt de som man inte förstår sig på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjipp!
Vill passa på att tacka för en trevlig inledning på kvällen. Jag fick en kanonrolig kväll, kul att få läsa om hur du upplevde den.
Kramkram och hopp om dans snart igen!