onsdag 19 november 2008

Fulltecknad

Det är snart ett nytt år. I min kalender har jag bara en sån där översikt över 2009 och den börjar nu bli ganska fullklottrad, i alla fall de första månaderna. Behöver en ny kalender med andra ord. Ganska trevligt att ha en sån att bläddra i tycker jag, även fast det säkert är ute. Bär ju inte med mig datorn i handväskan precis (även om jag skulle vilja ;) ). Är lite sugen på en personlig kalender även fast den är lite stor. Nina har en sån som jag är lite avis på.. :P

Men egentligen är det ju smidigt att ha kalendern i mobilen, slippa en sak till att släpa på liksom. Skulle gärna ha mobilen synkad med Outlook men visst måste man ha nån slags företags-abonnemangs-tjosan för det? Nån som kan och vet?? Knappa in allt manuellt i mobilen känns sådär, men man kanske vänjer sig.

4 kommentarer:

Malin sa...

Vill haaaaaaaaaaaa!

Anonym sa...

Att synkronisera kalender/kontakter i datorn med telefonen är jättesmidigt. Telefonen har man alltid med sig, och om datorn kraschar/blir stulen eller brinner upp har du ju allt viktigt i telefonen och tvärtom.

Inte behövs det något abonnemang för detta. Det skulle vara om du vill kunna hämta mejl, synkronisera etc. när du är ute och reser och inte har tillgång till datorn. För mig räcker det fullt gott med att synkronisera då och då, eller varje gång jag kommer hem (slår på datorn).

Jag använder mig av telefon-till- USB-kabel och MyPhoneExplorer. Möjligen behöver du inte någon extra programvara alls för att synkronisera med Outlook men jag använder Mozilla Thunderbird (med Lightning). Med Bluetooth till datorn (telefonen har med största sannolikhet Bluetooth) kan du få dator och telefon att synkronisera trådlöst så fort de får kontakt med varandra.

Kram

Anonym sa...

Hej! Du behöver inte ha något företagsabonnemang utan det är helt upp till telefonen om den går att synka. Ericsson har ett program till sina mobiler som heter PC suite och gör att det synkroniserar med outlook. Jag gör det och det fungerar kanon. Jag har en Sonyericssson som heter G902 och som dessutom har en liten penna och en skärm som man kan skriva på. Tekniken är fantastisk.
Kram Maria

Anonym sa...

Nu har jag beställt två almanackor - en till mig och en till brorsan! Tack för tipset :)