söndag 29 juni 2008

Nonstop med Shake & Casanovas

Första danskvällen delade vi upp eftersom den var lite längre och att det kunde vara kul för båda att dansa första kvällen. Daniel började och eftersom dansen började klockan nio så var det min tur vid halv tolv. Tills dess skulle jag försökt sova lite för jag sov dåligt natten innan avresa, sov inget i bilen och lyckades inte somna på eftermiddagen.

Jag och Tove hade en lugn kväll och hon hade somnat för natten när Daniel kom tillbaka vid halv tolv. Jag hade inte lyckats sova något men jag var i alla fall färdig (fallfärdig??) för att dansa och spurtade upp till logen. Sven fiskade upp mig och min ryggsäck redan innan jag hunnit in på dansbanan. Tur för mig för då kom jag ju igång på en gång.

Första 45 minuterna eller så spelade Shake och de är ju så grymma så det var bara jättekul och jag fick tag på några stuggrannar efter varann. Sånt trevligt gung i foxarna och svängig bugg. Sen blev det Casanovas och nä, vilken klassskillnad säger jag bara. De spelar ganska annorluna repertoar och vissa av låtarna är härliga men det mesta är så platt, så platt. Väldigt synd då jag sprang på bra killar hela tiden. Så onödigt att förbruka favoriterna till så trista låtar.

Under mina två timmar på dansen så hoppades jag hitta på mannen vars "most wanted lista" jag legat på i typ ett halvår nu. Och under de första dagarna på Ölandsveckan hade vi vår chans till vår första dans. Jag spanade efter en lång kille och efter några danser fick jag syn på honom och sprang efter när dansen var slut. Vi snabbfoxade till sista Shakelåtarna innan bandbytet och fick tyvärr foxa till Casanovas på de långsamma. Men det var ju trevligt ändå och han var inte riktigt lika lång som jag trodde så det gick smidigt. Jag hoppas vi hinner dansa på måndag också när vi har chansen på nytt.

Sista danserna på kvällen var jag bara så fruktat trött så jag orkade knappt foxa och att Casanovas spelade gjorde inte saken bättre. Jag stapplade mig igenom sista låtarna och även två extranummer innan jag lallade hem och stöp i säng.

Sammanfattnigsvis; det var kul att dansa och känna att man var på Öland men inte mer än så. Jag tror jag kommer ha betydligt roligare på måndag när det är dags för min första hela danskväll.

Inga kommentarer: