onsdag 11 juni 2008

Tove 3 månader

Hjälp, vår stora lilla tjej har blivit ännu större. Det går med en rasande fart. Igår var det tremånadersdagen och idag har vi varit på BVC och tagit vaccin. Ajajaj, vad ont det gjorde tyckte Tove. Men jag fick beröm av sköterskan att jag va så lugn och tröstade henna så fint. Så jag sträcker på mig lite extra nu. ;) Tove väger nu 5400 gram och är 58,2 cm lång. Hon har växt 4 cm på tre veckor. Bra jobbat måste man säga. Daniel undrade hur mycket rundare hon blivit om magen, men det mäter man ju inte. ;) Tove har nu ett plåster på varje ben efter sprutorna och jag har gett henne flytande alvedon för första gången. Gick ganska bra andra försöket. Första försöket hamnade på tröjan. Sedan somnade hon i sin säng med tummen i mun.
Sista tiden har Tove börjat prata massor. Hon sitter och gör små ljudramsor och skrattar åt oss och jollrar långa stunder. Om vi är ute bland folk låter hon dock inte så mycket utan då verkar hon ha fullt upp att titta på allt och alla. Men hon är mestadels glad och det är väldigt tydligt om hon är glad eller mindre glad eller om hon är ledsen. Och ojojoj så söt man kan va när man är ledsen. Men då är det nästan alltid mat som fattas i magen.

Hon har också gjort framsteg i sin magträning. Hon ligger nu stadigt längre stunder med armarna i golvet och håller upp huvudet så man faktiskt kan ana att hon har en hals där under dubbelhakan. Hon har också lyckats vända på sig till rygg några gånger sådär liksom av misstag verkar det som. Då ser hon väldigt förvånad ut. Hon får också tag på saker i babygymet och saker man ger henne och håller i dom ett tag och viftar helt okontrollerat.

Tove har fått ännu lite bättre sovvanor sista tiden. Hon somnar nu runt tio på kvällen och sover fem timmar i spjälsängen till första amning. Sen kanske tre timmar till i två omgångar om jag har tur. Än så länge är det jag som är envisast så vi stiger inte ofta upp före halv nio. Jag gillar som bekant att sova. Vi har köpt vyssan-lull-tassar till spjälsängen så den går att vagga nu. Mycket bra!!
Vi har inhandlat ett strandtält som vi förmodligen kommer släpa med oss överallt nu. Vi ställde upp det på tomten och jag tyckte det kunde passa med ett bad i värmen i skuggan av tältet. Tove tyckte det var en bra ide och ute gör det inget om man plaskar extra mycket. =) Tove verkar gilla att bada men vi har inte köpt nån riktig badbalja. Funderar på att skaffa en minipool lagom till Öland som hon kan svalka sig i. (Eftersom vi hoppas på SOL!)

Inga kommentarer: