söndag 15 juni 2008

Heldag i trädgården

Idag har vi gjort en extreme makeover i vår trädgård. Från något vildvuxen till välansad. Vi började vid tio i morse och jobbade på till sju nu ikväll med bara uppehåll för lite förtäring samt en störtskur. Det är ofta så med oss, vi är ofta ganska slöa men sen plötsligt händer det. Vi tar tag i saker och ting och då ser man tydliga resultat.

Idag har det rensats i trädgårdsland och rabatter, perenner har delats på och flyttats om, plantor planterats i krukor, gräsmattan är klippt och kanterna trimmade, häckarna är klippta och plattgången tillsnyggad. Har också skördat lite och lagt i frysen och sått lite nytt.

Det är väldigt trevligt att vara ute i friska luften och jobba tillsammans och sen se resultatet av välförättat värv. Riktigt nöjda och trötta har vi nu intagit lite hämtmat och sedan slagit oss ner framför kvällens sena match. Snart ska vi fira våran egen duktighet med lite glass och bär från förra årets skörd. =)

Tove har hållit till i sitt tält, mestadels i sittern och en del på filten. Hon har varit ganska nöjd där och sovit eller tittat på när vi jobbat. Daniel började med att klippa gräset med henne i selen med hörselkåporna på och där somnade hon snabbt förstås. Det är nåt med motorljud och bebisar.

1 kommentar:

Annica Renman sa...

Vad duktiga ni är! Vi ser mest på hur gräsmattan tokväxer i regnskurarna, det går ju inte att klippa när det regnar hela tiden. Igår köpte vi en ogräsbrännare så nu jäklar ska skräpet mellan plattorna bort! Tråkigt att få fira midsommar utan er i sommar och saknar er också nu när det är fotboll. Liksom inte lika roligt! Kram!