måndag 23 februari 2009

Vad är det värt?

Facebook är faktiskt helt sjukt. Nej, fel av mig. Människor är faktiskt helt sjuka. Nu har jag blivit addad av en av mina värsta antagonister från skoltiden. Hon förstörde en hel massa saker för mig, både rent fysiska saker och andra saker. Hon var bland annat en av de två som en kväll klottrade ner hela skolgården samt skolans väggar och dörrar med finfina slagord om mig. Jättekul var det inte att komma till skolan morgonen efter.

Hur tänker en sån person nu som vuxen? Vi är ju trots allt jämnåriga. Vad får hon ut av att vilja vara vän på Facebook? Är det ett sätt att bli förlåten? Minns hon ens vad hon gjorde? Är hon nyfiken på vad jag gör nu? Jag fattar inte. Jag skulle skämmas så mycket att jag aldrig skulle komma på tanken att ta kontakt.

Är människor så desperata efter nätkontakt eftersom vi träffas och umgås mindre och mindre med varandra på riktigt utan var och en sitter i sin trygga vrå med varsin dator och låtsas ha ett liv?

Nu finns det en mycket smidig knapp som heter "Ignorera" på Facebook. Det är min favoritknapp faktiskt. I ignorerahögen hamnar alla låtsasvänner och ytliga kontakter som jag egentligen inte känner eller bryr mig om. Inget ont menat med det. Oftast.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, ibland undrar man ju hur folk är funtade. Om det nu skulle vara så viktigt för henne att ha någon kontakt med dig, så kan man ju fundera på varför hon inte betett sig bättre tidigare.

Bra gjort av dig att du står upp för dig själv och visar integritet i och med att du väljer bort personer som tär istället för när.

Saknade dig i fredags, men det var trevligt att dansa med Daniel också ;-)

Kram på dig