måndag 2 februari 2009

Teknikkurs i fox

Vissa helger händer det så mycket att man inte vet var man ska börja. Dansen i fredags kväll var kort men intensiv. Jag fick dansa med några av mina absoluta favoriter så jag var så nöjd så nöjd när jag åker hem. Jag skulle till och med kunna dra till med "tillfredställd". ;)

Helgens teknikkurs i fox var rolig att få vara med på. Jag var med som hjälpdansare och det var en utmaning. Jag har tidigare hjälpdansat på foxkurser där man lärt ut fox från grunden, stegen, snurrar och lite variationer. Och då har det varit lätt att hjälpa till, känna vad som är fel och hur killen ska göra istället.

Här var det fokus på foxvarianter, olika stilar och lite lull-lull. Men framför allt tekniken i den egna dansen. Hållning, balans och hur man ska göra för att inte störa varandras dans. Fortfarande ganska lätt att känna att "det här känns inte riktigt bra" men väldigt mycket svårare att känna varför. Är det för att killen håller för hårt, för lågt, för högt? Har han bakåtvikt, framåtvikt, hur sätter han ner fötterna? Lättare att se från sidan än i paret skulle jag tro. Men spännande och en riktig utmaning.

Kursen som helhet var bra, det var lite olika kvalitet på intruktörerna, framförallt vad gäller förberedelserna men Jana var strålande som höll ihop allt. Det som var nytt för mig var norrlands-(Sundsvalls-)gunget som jag förstås dansat men bara följt. Det var roligt att få lära sig tekniken bakom och se hur det kan se ut av ett proffs.

Det bästa på kursen var förstås samkvämet på kvällen som var helt sagolikt trevligt. Det var buggförbud så det blev till att foxa. Jag hade tänkt försöka dansa med intruktörerna och de andra hjälpdansarna eftersom det var många jag aldrig träffat förut men det blev tyvärr inte så många såna danser. En ny favorit på listan dock. Dansade många härliga danser under kvällen och det var jätteskönt att få dansa till helt annan musik än man är van. En hel rad tjejfoxar hanns också med.

Kvaliteten på deltagarna under kursen var helt ok. Några djupa dalar, få toppar men majoriteten var åtminstone hyfsade dansare, de kunde sina steg, de kunde föra och de verkligen ansträngde sig för att lära sig det som instruerades, även fast en del var i svåraste laget för många.

Summan av kardemumman en riktigt rolig helg med en del nya kontakter och massa rolig dans! Jag skulle gärna hjälpdansa på fler såna här kurser, det är väldigt utvecklande och jag kanske skulle ta mer plats när jag kände mig lite mer hemma bland de andra i gruppen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att det var så givande för dig! Vi saknade dig i Skultuna igår, men med en så intensiv danshelg är det bra förståeligt att man har annat att prioritera och ta hänsyn till.
Jag såg i alla fall till att dansa för dig med ;-)
KRAM