tisdag 17 februari 2009

Öviksmaran

Ok, du har väl laddat med fika bredvid datorn nu? Bra. Så här var det...

Hemma igen med en riktigt trevlig helg bakom mig! Bussresan var jättetrevlig, vi var duktiga och drog upp ramarna inför vår fest som vi båda redan har ångest för och sen hann jag dessutom få massage, tack Andreas för det. :) Även fast det tar tid att åka buss gick resan fortare än väntat, vi kom upp i tid så vi inte behövde stressa innan dansen.
Två bussresenärer - Elin verkar ha nåt hemligt i väskan...?

Väl på hotellet blev det till att fixa sig och sen in i bussen igen, utfordras på Parken innan dansen och sen köra igång. Parken var ett av de bästa dansställena jag varit på. Ganska likt Stora Björn med ett runt golv med sittplatser runt om, bra golv, bra ljud och BRA ventilation. Helt otroligt! Killarna behövde knappt byta om fast det var åtta timmars dans per kväll.

Jag hade inte så jättestora förväntningar på dansen, eftersom jag hört att det skulle vara svårt att få tag på folk, men jag hade SÅ kul!! Riktigt riktigt bra dans och jag dansade med massor av bra killar. De flesta kända men även några som jag bara dansat nån gång med och nu äntligen fick chansen igen. En BVA-kille som jag dansat med en gång för 1,5 år sedan fick jag plötsligt serverad och ojojoj vad kul det är att dansa bugg ibland! :P

En av måste-killarna dök också upp efter ett tag och vi dansade ett gäng riktigt härliga danser på rad. Hade hoppats på mer dans senare, men tiden rann liksom iväg. Men under våra danser lärde jag mig varför man ska ha hårband när man dansar mycket med skäggiga killar. ;)

Det var Zlips, Blender och Expanders som spelade denna kväll och jag gillar Blender bäst av dem. Expanders spelar för mycket tunggung för mig även fast det är kul att dansa till lite annan musik ibland men de har några riktigt bra låtar också, som alla band.

Elin redo för dans! :)

Elin och jag träffades vid tolvtiden för fika och kände oss båda så nöjda med kvällen. Vi var så nöjda att det helt enkelt inte kunde bli bättre och vi beslöt att dra oss hemåt för att vara i toppform på lördagen. Det blev en taxi till hotellet och vi somnade ju ändå inte förrän vid tre. Vi hörde efteråt att de andra hade fått stå och vänta på bussen i typ fyrtio minuter efter utsatt tid (03.30) och att bussen då var iskall. Då var man glad att man redan låg i sin varma goa säng.

På lördagen drog vi, som till skillnad mot många var utsövda, ner på stan en sväng efter frukost. Det blev lite shopping, lite småprat här och där med andra dansare och en väldigt god lunch. Jag hittade en fin top, på rea för en gång skull. :) Den ska invigas om två veckor, på dansen efter EBBA-Quppen. (Som jag för övrigt också nu har biljett till, Expanders...jaja, men det kommer bli kul!)

När vi skulle åka hem från stan frågade busschauffören vad Elin och jag skulle ha för biljett. "Vadå??" undrade vi. Jo, om vi var vuxna eller inte? Detta gladde oss förstås eftersom vi båda börjar få lite åldersnoja. Men vi var i och för sig ganska flamsiga och trötta, och just när vi klev bussen på sa jag till Elin att jag hade fått en plötslig impuls att bita henne i örat, så då fick hon fick en skrattattack såklart.
Vi hade tänkt sova ett tag innan middagen men kom in på massa djupa diskussioner igen som vi gör nu med jämna mellanrum. Vi borde anlita en stenograf så vi fick ner hela vår livs historia på papper. ;) Snart var det dags att göra sig i ordning inför middag och dans och jag som lärt mig min läxa försökte känna mig som hemma i mitt nyinköpta hårband. Det gick sådär.

Middagen på Parken var riktigt trevlig och maten och vinet jättegott! Sen var det dags att dansa igen! Hade den andra måste-killen överst på listan eftersom jag inte lyckades fånga honom på fredagen och vi hann dansa många danser i två omgångar underkvällen. Han tyckte det var skönt att jag druckit vin så han inte behövde ha prestationsångest...men JAG då??? Nåja, mitt hårband kom väl till pass i alla fall och det var faktiskt otroligt lugnt och skönt att dansa med det. Ingen svett eller hår i ögonen och inga skavsår i pannan. Helt perfekt.

Så här fin(?) var jag i hårbandet... och Dompan var
såklart lika fin som alltid! ;)


Det var Cassa novas, Shake och Titanix som spelade och ja...det första bandet är fortfarande inget för mig, Gessle in my..., Shake är bäst och Titanix blir bara bättre för varje gång. :) De arbetar sig upp mot toppen med bra sväng, bra repertoar och härligt sound och sång. Vi såg till att INTE fika när just Shake spelade denna kväll!

Riktigt bra dans även andra kvällen, tyckte inte det var stökigare heller. Blev uppbjuden av några nya men jagade själv reda på redan provsmakade godbitar från när och fjärran. Och det är faktiskt helt sjukt vad en del danser gör med en...!! *lycklig suck*

Elins höft (gammal arbetsskada) sa ifrån redan tidigt på kvällen men hon dansade vidare på ren vilja i sex timmar och sedan fick det vara nog. Det kändes inte värt en sjukskrivning att dansa de två sista timmarna också och jag var också nöjd, helt uppe i den blå blå foxhimlen så vi åkte hem vid ett. Vi smaskade i oss varsin macka på hotellrummet och recenserade kvällens danser/killar som vanligt innan vi somnade in. ;)


Vi var hyfsat pigga när vi vaknade även fast kroppen skrek om nåd och vi åt frukost i lugn och ro innan det var dags att hoppa på bussen. Hemfärden gick väldigt smidigt, det var lugnare på bussen än på uppresan kan man säga, men vi hade riktigt roligt. Det finns så mycket roliga människor att lära känna i den här dansvärlden och jag har en känsla av att vi var ganska roliga själva också. De som satt bakom oss hade i alla fall väldigt roligt åt oss emellanåt när vi helt gick upp i olika samtalsämnen eller diggade musik eller så. Hihihi.

Jag lyckades hålla mina förväntningar nere och därför hade jag så otroligt kul på den här resan som jag förstås gärna gör om! Vi spanade in banden på nästa mara och tyvärr lockade det inte lika mycket, men vi får se hur det blir.

Ett stort TACK till Micke, Johan och Ronny som jag dansade allra mest och mysigast med på maran. Så sjukt överjäkla underbara!! MEEEEER!!! :P

Och så mitt bussällkap, min room mate, min allahjärtansdagsdejt och ja - världens bästa ELIN helt enkelt!! Så KUUUUUL vi har haft!!!! Ser redan fram emot nästa gång vi ska ut och svira! KRAAAM :)

PS: Missa inte "the scary hand" som plötsligt dök upp på vårt foto.... hahaha!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill tillbaaaaaaaka till maran. Tack för att jag fick några flash-backs när jag läste din blogg :-D

Anonym sa...

Ååååhh, jag blir SÅ avis!!!

Anonym sa...

Tänk alla fler underbara danser jag hade fått om jag kunnat dansa även lördagen sju timmar... Bara lite bitter. Suck suck suck. :)

Härligt att du ficck en underbar premiär i Övik!

Kram!