tisdag 3 februari 2009

Kolla upp dina referenser!

Med anledning av att jag nu har kontaktat mitt förra jobb för att säkra en referens, alltså där jag jobbade innan mitt senaste jobb, måste jag berätta mitt livs värsta tabbe i mitt tidigare jobbsökande. Detta hände när jag skulle byta jobb förra gången.

Jag var väldigt nära att få ett jobb som jag sökt. Jag hade varit där på intervju med VDn, jag hade varit där en andra gång och ätit lunch med all personal för att de skulle få "känna av mig". Och jag blev kallad på intervju en tredje gång. Det stod nu mellan mig och en till.

VDn börjar med att säga att han hade "..egentligen bara tänkt be dig komma och skriva på. Men..." sen hade han ringt mina referenser. Min första referens, den som var den viktigaste eftersom det var ett liknande jobb, hade varit jättebra. Bara fina ord och rekommendationer.

Sen hade han ringt min andra referens, på ett varuhus där jag jobbade i tjugoårsåldern. Det var en kvinna som jag hjälpt mycket och som visste min kapacitet, men det visade sig att hon slutat. Det var min tabbe, att jag inte kollat att hon verkligen jobbade kvar. VDn hade då frågat om det fanns någon annan han kunde prata med som kände till mig och blev kopplad till mannen som egentligen var min chef.

Och han sa... det här är faktiskt helt sjukt... men han sa då att "hm....Frida... jo det var en udda tjej...lite labil.." Kan ni fatta!!?? Huuuur kan man överhuvudtaget säga så om en annan människa, och dessutom i denna situation!?? Detta var vad jag fick i ansiktet under intervjun och jag tappade talförmågan. Vad sjutton skulle jag säga? VDn var i alla fall smart nog och frågade vad det fanns för historia bakom detta uttalande men jag hade inget att komma med. Jag var så chockad över att någon kunde beskriva mig på detta sätt. Helt sjukt. Knappt att jag har smält det än och detta var tre år sedan nu.

Behöver jag säga att jag inte fick jobbet....!? ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej hej! Det där är verklingen bland det sjukaste jag hört, vilken idiotisk karl det där va! Dessutom, vilken idiot som lyssnade på det! Kan förstå att du knappt kommit över saken, men bra att du använder det klokt och tänker på vad du kan lära dig av det, och inte använda det negativt mot dig. Du ska se att du får nåt intressant nytt jobb när det är dax. Kram kram!

Anonym sa...

Jag håller tummarna för att du hittar ett intressant jobb du trivs med. Höll själv på att bli kallad till intervju igår, men min uppsägningstid på två månader satte käppar i hjulet :( Det är bara att ta friska nya tag, och hålla tummarna. Om du kan tänka dig att arbeta som ordermottagare, så har jag ett hett tips på jobb, hör av dig i så fall!
KRAM