fredag 27 februari 2009

Min kursledardebut ;)

Jag har kanske varit lite hemlig med vad jag skulle göra igår ikväll. Men min utflykt var till Boogie Lovers i Södertälje för att hålla evighetskursen med Sven. Jag ringde ju honom förra veckan för att kolla om han hade lust att dansa med mig till Divine i Åkersberga, men han kunde inte för han skulle hålla kurs. Och då tyckte han att jag skulle komma och hoppa in för ordinarie kursledartjej denna vecka istället. (Vinkar till Ellen som är på sportlov *vinkvink*)

Jag tycker ju att allt jag inte gjort förut är läskigt, men ibland är nyfikenheten hur man ska klara av nånting starkare än rädslan att göra bort sig och då är det bara att kasta sig ut. Och när jag väl kommit över första stressen så kände jag bara att det skulle bli kul. (Enda tills jag fick hotfulla sms av danskungen igår... haha...nejdå...) BL har dessutom socialkväll efter kursen så då kunde man hoppas på ett par bra danser på kvällen som lite extra krydda.

Så igår körde jag till Södertälje mitt i värsta rusningen, det tog dubbelt så lång tid, men jag hade tagit i så jag hann fram i god tid. Sven var på plats och allt kändes lugnt. Vi har funkat bra ihop från start och jag har alltid känt mig så trygg och avslappnad med honom. :) Vi dansade igenom det vi skulle gå igenom och jösses vad länge sen det var vi dansade!! Det var på kryssningen senast. Jättekul att ta några steg ihop igen.

Kursarna ramlade in vartefter och kursen började. Vi började med lite gå-ner-i-benen-och-trampa-ner-takten-i-golvet-grejor och sen repeterade vi förra veckans tur. Efter en vattenpaus blev det en annan kortare tur och sen fick de öva på att dansa på liten yta som vi minskade vartefter. En mycket bra övning som gör att man verkligen måste tänka på vad man gör.

Jag tror jag lyckades hyfsat med mitt uppdrag. Fick väl ur mig några tips till tjejerna och så även fast jag fick anstränga mig att inte bli stum när jag fick publik. ;) Det kändes som en hyfsat jämn grupp och jag kunde vägleda några par som ville ha hjälp med turerna under låtarna. När man hoppar in så här är det ju ganska svårt att veta vad den andra tänker som nästa drag så det kändes svårt att bidra med så mycket då det mesta var en överraskning. Plus att man inte känner gruppen.

Det var kul att prova på i alla fall och jag kan lätt göra det igen. Det som var intressantast var ju att se hur jag själv fungerar i en sån situation. Jag kände ganska tydligt hur jag skulle funka om jag var ordinarie på posten. Jag har nog en hel del att ge men det är stor risk att jag skulle bli lite "danshitler" à la Jana. För när jag själv går kurs vill jag verkligen ha ordning och kunna jobba järnet. Det är så orättvist mot de som verkligen vill träna att tiden går åt till massa "trams" i onödan.

Efter kursen var slut var det årsmöte så nu har jag verkligen fullgjort mina plikter som medlem. Det var raskt avklarat och sen var det lite dans. Lååååångsam bugg dansar jag sällan och det kändes. Jag kände mig överhuvudtaget inte så dansant, kanske slappnade jag av helt när kursen var avklarad så jag knappt kunde dansa? Kul var det i alla fall att få dansa med några goa killar som jag inte dansat med på väldigt länge. Och man blir ju så glad när man hör en välbekant röst som glatt överraskad säger "Friiiiidaaaaaaa!!??" och man får en gud-vad-kul-att du-är-här-kram! :)

Inga kommentarer: