tisdag 10 februari 2009

Åter i mitt rätta element

Nu har jag varit iväg och simmat. Äntligen! Faktum är att jag köpte det där klippkortet innan jag slutade jobba, för mina friskvårdspengar från bemanningsföretaget. Tänkte det kunde vara bra att ha för att komma i form efter graviditeten. Men det blev inget simmat då. Det blir nu istället.

Det byggdes ett helt nytt badhus bara 600 meter från oss för bara ett par år sedan och det är väldigt fräscht och fint på alla sätt. Perfekt för mig som gillar att simma. Jag simmade senast på luncherna på jobbet under första halvan av graviditeten. Sen blev jag slö och föredrog att gå ut och äta gott och umgås med mina kollegor under luncherna istället.

Jag var lite osäker på hur det skulle kännas nu men när jag hittade mina glasögon och proppar så började det kännas bra. Jag började simma med simöronproppar förut. Det är så himla skönt. Dels att slippa vatten i öronen men kanske framförallt att slippa allt ljud, speciellt när det är lek i banan bredvid. Så härligt att bara glida i det blåa vattnet helt i sin egen värld och tänka på nåt trevligt under tiden meterna försvinner bakom en.

Idag simmade jag mina 40 längder (1km) bröstsim på förvånansvärda knappa trettio minuter. Simmade i början en längd på 30 sek, men snittade på drygt 40 sek per längd totalt. Jag vet inte om det är bra men det känns bra. Jag var helt skakig när jag gick ner för trappan efteråt. Skönt mjöksyraskakig. Jag ska vara lite mer noga med att varva-ner-simma lite efteråt nästa gång och låta kroppen lugna ner sig, och så ska jag komma ihåg att ta med vattenflaskan.

Inga kommentarer: