tisdag 26 februari 2008

I vecka 39

Nu är det näst sista veckan på den här långa nedräkningen. Känns som det både har gått snabbt och tagit lång tid. Med tanke på att jag var gravid redan på Öland så har det tagit evigheter för det var verkligen evigheter sen vi var på Öland. Men annars tycker jag tiden gått ganska fort. Jag har ju kunnat leva som vanligt så då rullar det på.

Lite om vecka 39 då. "Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här." Jag känner mig faktiskt fortfarande förhållandevis smidig. Bara när jag ska upp och ner ur soffan eller sängen det blir lite stånk och stön. Och förvärkar, visst det har jag ju, fast inte jättekraftiga än, inte så det gör ont i alla fall. Under dansen i fredags blev magen så där tokhård så då var jag tvungen att gå och sätta mig en stund, mest för att det är obekvämt.

Daniel tog några kort på mig häromkvällen och när jag la in dom på datorn såg jag att jag var himla röd i ansiktet så jag frågade om jag var det då också, och det var jag visst. Och nu kan jag läsa: "
Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin." Kunde just tänka mig det. Fast röda fötter skulle göra mig mindre.

Filuren har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Nu är längden ca 50 cm och vikten ca 3,5 kg . Himla stor, det kan man inte tro. Magen är ju ganska liten tycker jag. "Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför den trygga magen. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen."

Sen står det att jag ska vila så mycket jag kan och se till att va så utsövd det går hela tiden. Eftersom jag sover gott på nätterna känns det inte så jättesvårt. För övrigt så är det mesta klart. Väskorna är packade, journalen ligger här bredvid och bilstolen ligger i bilen. I slutet av veckan har vi förhoppningsvis en till större bil också. Köpet är så gott som klart. Fiiiin bil!! =)

Inga kommentarer: