torsdag 21 februari 2008

Att komma i form efteråt

Nu när graviditeten börjar närma sig sitt slut börjar jag verkligen längta efter att bli smal igen. Men så vitt jag har förstått så tar det ungefär ett år inan kroppen har återställt sig helt. Känns som lång tid och man får väl försöka göra det man kan för att hjälpa till. Målet är förstås att se hyfsad ut till v.27, Ölandsbeachen. Eftersom det kommer va kanonväder i år så kommer man skutta omkring i bikini och ja...ni fattar.. 127 dagar dit enligt mitt räkneverk i högerspalten.

Det ska bli nästan lika intressant att följa min egen kropps återgång till det normala som det har varit att följa kroppens förändring under graviditeten. Alla organ ska ju hitta tillbaka till sina vanliga platser därinne, livmodern ska krympa precis hur mycket som helst och huden kommer förhoppningsvis dra ihop sig. Sen vet man ju inte hur mycket man har förändrats i övrigt som inte synts nu när magen drar till sig all uppmärksamhet. Men jag tror för min egen del att det inte hänt så mycket faktiskt. Har inte fått nån jätterumpa eller så, inbillar jag mig i alla fall.

Barnmorskan har gett klartecken att det är bara att sätta igång att röra på sig så fort det känns bra. Det enda jag ska tänka på är samma saker som nu, att undvika saker som trycker på bäckenet, t ex sit-ups och hopp. Efter cirka sex veckor ska man tillbaka till MVC för att kolla att allt har blivit som det ska efter förlossningen. Och efter det kanske man får ännu mer frihet att träna.

Jag har funderat på vad som kan va lämpligt och lagom att sätta igång med. Inser ju att det är lätt att sitta här nu utan bebis och lägga upp värsta träningsprogrammet och att livet säkert inte blir som man tänkt sen. Men jag har i alla fall bestämt mig för att mjölka ur det jag kan ur mitt friskvårdsbidrag innan jag slutar och har kommit på att ett 10-klippkort på simhallen som ligger på gångavstånd kan va en bra ide. Då kan jag gå dit någon kväll ibland när Daniel kommit hem och få mig en liten egen simstund. Simning är ju skonsam träning och blir nog lagom att komplettera med efter de där sex första veckorna.

Vad gäller dansandet så får man väl se hur det känns. Hur mycket man blöder och så i början, hur trött man är och vad det är för en sorts Filur som tittat ut. Men jag siktar på sommardanserna (Hågelby, count me in!!) och kommer jag ut innan dess så är det bara en bonus.
Jo, så här såg jag faktiskt ut...knappt jag minns det själv..

Inga kommentarer: