måndag 11 februari 2008

I nionde månaden

Vecka 37. Fyra veckor kvar till det magiska datumet således. Igår var jag var huslig och sydde tvättlappar av gamla badlakan och också en handduk med luva. Väldigt tjusig. Vi plockade också ner barnvagnen och bilstolen från vinden. Kan va bra att veta hur man ska montera den innan det är dags.

Den här veckan läser jag att: "Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Vikten är ungefär 3 kg"

Jag mår fortfarande bra. Inte ont nånstans. Dansar fortfarande. Kan faktiskt säga att jag dansat i nionde månaden nu. =) Har sovit dåligt i helgen, dels på grund av snurrande tankar och en stor klumpig katt i sängen. Men också för att vi haft för varmt i sovrummet tror jag. Vi drog ner värmen och slängde ut katten och i natt sov jag i ett sträck til klockan sex, då behövde jag gå upp, men det orkade jag inte så jag somnade om till klockan ringde. Himla skönt!

Inga kommentarer: