onsdag 23 juni 2010

Måns tre månader

Tremånadersdagen var igår. Jag passade på att läsa om Tove när hon var tre och det mesta stämmer faktiskt riktigt bra överens. Utom storleken då. I dag har Måns och jag varit på bvc och tagit de första sprutorna. Det gick bättre än väntat. Måns var på sitt bästa humör innan så han var bara ledsen en jätteliten stund innan leendet kom fram igen. Måns är nu 6870g tung och 60,5 cm lång, alltså nästan 1,5 kg tyngre än syrran vid samma tid.
Koko!


Måns är en glad liten prins. Han har börjat jollra mycket och ler ofta när någon "kommer in i bild". Man kan busa och prata med honom och få omedelbar respons. Mamman tycker dessutom att han är jättesööööt! Ben och armar går i ett när han är i sittern och vi borde vara bättre på att lägga honom på mage så han får träna lite. Men han är väldigt stark i nacken och håller upp huvudet jättefint. Ibland känns det nästan som att han kommer sitta själv snart.

Måns verkar gilla att bada och eftersom han börjar växa ur handfatet där det är smidigt att bada i början har han fått bada med Tove ett par gånger. Det verkar Tove tycka är roligt också. Jag tror hon ser fram emot att de kan bada på riktigt tillsammans sen.
På nätterna är det lite si och så. Vissa nätter ammar jag en gång och vissa tre gånger och de flesta två. Jag hoppas fortfarande att det ska börja stabilisera sig. Att sova en och en halv timme emellan amningarna blir väldigt rörigt. Och jag ser verkligen fram emot när vi kan göra en läggningsrutin för Måns. Nu somnar han oftast vid halv elva-elva och det är så sent. När vi började lägga Tove klockan nio var hon fem månader och det blir till att försöka köra samma procedur med Måns.


Efter Måns långa fotosession i soffan i går kväll fick även mamman och pappan vara med på en spontan bild! :-)

Inga kommentarer: