tisdag 8 juni 2010

Farfar & farmor på besök

Från fredag till måndag kväll var farfar och farmor på besök. Tove hade längtat länge efter att få åka med pappa och Måns till flygplatsen och hämta dem. Och till slut var det dags! Jag själv var ju på fest men jag gissar att det blev ett kärt återseende för allihop.

Hela lördagen tog vi det bara lugnt och umgicks. Tove var lite småhängig hela helgen men lekte ändå så mycket hon orkade med farmor och farfar. Måns åt och sov mest förstås men avfyrade även ett och annat leende till allas vår förtjusning. Till middag blev det grillat förstås och när Tove somnat blev det ett par Settlers-partier. Daniel vann båda. (Måste vart ren tur! ;-)
Tove och farfar åker rutschkana
Tove och Måns hand i hand i babygymet
Till lördagsfikat bakade jag en nötmarängtårta
Polar'n hjälper till att vakta Settlerskartongen

På söndagen var det nationaldag. De andra var i lekparken med Tove på förmiddagen medan jag stökade hemma med att baka bröd, förbereda middag och fixa lunch. Efter Toves middagsvila tog vi en promenad upp till IP som skulle återinvigas denna dag med lite jippon, bland annat ett minitivoli som kunde vara roligt för Tove. Och det var det.

Tove åker karusell för första gången
Tove tyckte hopptornet var jättekul!
Glass är gott! Toves första egna glass!
Nån som ser några släktband på den här bilden!? Hahaha!
Pappa, Tove och farfar testar nya konstgräset

Sommartjejen


Lördagskvällen ägnades åt film här hemma medan jag var iväg på avslutningsdans på Yesterday. Igår var Daniel på jobbet och vi andra hemma. Vi promenerade till 4H-gården på förmiddagen och när vi kom fram var det cirkusträning där som vi fick titta på. Sen tittade vi på djuren och grisen Gunnel som går där blev grinig och knuffade till Tove. Även fast man kan tycka att gårdens djur borde vara extremt vana vid barn och inte göra så var det nog en liten lagom läxa för Tove. Man måste ha lite respekt även för djurs integritet.

På eftermiddagen kom Daniel hem med tårta lagom till fikat och vi hade födelsedagsfika för farfar. Sen gällde det att utnyttja de sista timmarna innan farmor och farfar skulle flyga hem till Umeå igen. Nu är det sju veckor tills vi ses igen. Men jag vet att det kommer gå fort. Det är ju sommar!

Tove älskar att fiska och är fantastiskt duktig trots sin låga ålder. Hon vann över både farfar och farmor faktiskt.

Inga kommentarer: