måndag 14 juni 2010

Leksaksberg - nej tack!

Idag är det plötsligt vardag igen. Jag är nästan inställd på semesterläge nu efter alla dagar när hela familjen har varit hemma och vi dessutom har haft besök. Sanningen är ju den att det är väldigt få dagar kvar till den riktiga semestern nu. Men innan dess är det mycket som ska hända.

I morse gick jag lång en omvägspromenad på väg till dagis och var helt slut när jag kom hem. Jag har grym träningsvärk idag så det där att gå ner på knä och klä på Tove är ingen riktig hit. Hoppas hon får kul på dagis nu när det var så länge sen hon var där. Det blir ju bara två dagar denna vecka.

Tills jag ska hämta henne igen ska jag bara ta det lugnt. Plocka lite i hemmet möjligtvis. i morgon kväll kommer ju Nina och tills dess vore ju trevligt att ha lite ordning. Jag tycker jag städar jämt men så fort jag vänder ryggen till så ligger det saker överallt igen.

Grannen kom över igår och undrade om Tove ville ha ett skötbord till sina dockor. "Det vill hon säkert" sa jag "men det får hon inte". Jag förklarade vänligt men bestämt att jag inte vill ha fler leksaker som bara står här. "Du har barn, vänj dig!" sa hon. "Nehäähä!" sa jag. Undrar om hon tyckte jag var en dålig förälder då? Men var och en gör ju sina egna val. Jag tror Tove kan leka utan skötbord.

Genomsnittet i antal leksaker för svenska tre- till femåringar, ligger någonstans mellan 400 och 800 stycken. Tror ni att de leker med alla dem? Nä, för de har fått tag på en bunke och en visp ur köksskåpet och låtsas göra pannkakssmet!

Inga kommentarer: