söndag 13 juni 2010

Hit och dit och runt en liten bit

Ibland blir det verkligen bara pannkaka av allt. I lördags förmiddag åkte hela familjen till Väsby för lite shopping. Främst var det Toves garderob som behövde uppdateras inför Öland och semester men även vi var lite sugna på nåt nytt. Jag har ju haft köpstopp vad gäller kläder sedan årsskiftet men nu är det hävt. Jag kommer ju faktiskt nästan i mina vanliga jeans nu. (De går ju iaf upp över rumpan, men kanske inte att stänga nej...)

Vi hittade i princip allt på listan och åt lunch, Tove lekte på lekmattan och sedan åkte vi hem glada och nöjda. På kvällen provade vi kläderna på Tove. Ett par byxor var för små, nästa par för stora. Sandalerna, som vi ändå provade på plats, blev vi också fundersamma på. Därtill fattades en liten påse med några tröjor till Tove. Vart den tog vägen kan vi bara gissa. Fast knappt det. Den måste försvunnit någonstans mellan utgången och bilen. Trist. Påsen efterlystes men återfanns inte. Tur det var just den påsen som var ganska billig att slänga i sjön.

Vi bestämde att Tove och jag skulle ta en lite tjejutflykt till Täby istället idag och byta grejer. Det blev en riktigt trevlig utflykt. Vi åkte tåg och det tycker ju Tove är så spännande. Bra för mig att bara ha henne för en gångs skull, att vi "bytte barn" ett tag. Ena paret byxor byttes, det andra lämnades tillbaka eftersom inte rätt storlek fanns och skorna fick vända hemåt igen i oförrättat ärende. Jag köpte egna skor på impuls och ångrade mitt färgval på väg hem. Typiskt.

Väl hemma åt vi lunch och eftersom jag inte hade nåt bättre för mig åkte jag till Väsby igen när Tove somnat. Jag bytte mina skor (fick det sista paret i vitt, puuust!), men Toves skor fanns inte i rätt storlek och inte heller byxorna. Suuuck! Jag hade dock varit ganska snabb så jag tänkte att det var lika bra att åka vidare. Ville verkligen ha de där coola trekvartsjeansen till Tove.

Tutade därför rakt över norrortskommunerna till Arninge för ett sista försök och halleluja, där fanns ett par! Köpte ett av linnena som försvunnit en gång till också innan jag åkte hem. Så kan det gå. Nu är det bara Toves sandaler kvar att jaga.

Allt detta åkande ledde i alla fram till att jag råkade få mej ett par nya skor samt att jag kollat upp inramning för vår fina tavla. Ska ta med den när tillfälle ges. Vi har också lärt oss att vi måste prova kläderna på Tove nu om hon ska ha dom direkt. Storlekarna är så olika och nu när hon kommit upp från småbarnsavdelningen till litestörrebarnsavdelningen så är det mer passform som måste, just, passa.

Inga kommentarer: