tisdag 1 juni 2010

Måns 10 veckor

Idag har jag varit på BVC med Måns igen. Han är som en liten palt. 6180g och 59cm nu. Tove var 4810g och 54,5cm på dagen lika gammal. Stora lillebror! Måns är för det mesta nöjd med tillvaron. Han sitter tyst i sittern och tittar, ligger i babygymet eller på någon filt. Han smaskar på händerna när det börjar suga i magen och han blir lite ledsen när han är trött eller om det sitter en rap på tvären.

Han somnar fortfarande vid halv elva-elva på kvällarna och det blir allt oftare bara en nattamning nu. Runt halv fyra. Sen vill han äta igen halv sju, men även då somnar han om en stund. Han sover hela natten och morgonen i sin egen säng vilket är bra för min egen nattsömn.

Leendena kommer allt oftare och små glada pip och tjut som är så gulliga. Han verkar också ha upptäckt sina fötter. Han ligger i alla fall och funderar på vad det är som rör sig hela tiden längst ner i sittern.

Tove blir alltmer intresserad av lillebror och berättar om han är vaken eller sover. Hon utdelar också kramar och pussar lite nu och då. Hon vill också gärna göra allt han gör. Ligga i babygymet, sitta i sittern och så. Och så ser hon fram emot att de ska få bada tillsammans i poolen i sommar. :-)
Måns och morbror leker arga leken (eller nåt)

Inga kommentarer: