tisdag 8 juni 2010

Körfest

I fredags kväll var det dags för avslutningsfest med kören inför sommaren. Resan bar ut i lummigaste Roslagen och jag kom fram till ett rött hus med vita knutar med hästar runt hörnet. Så jättefint. Precis så där som man egentligen skulle vilja bo, om det nu inte låg långt ut i ingenstans. Festbordet var uppdukat på vår körledares altan och såg mycket inbjudande ut.

Festkommittén hade lagat en fantastiskt god grekisk grillbuffé och vi lät oss snart väl smaka. Självklart blev det lite sång också mitt ute i den svenska myllan. Varför inte en inrepeterad spansk mässa om ond bråd död? Ja, så knasigt kan det bli när det är en kör som partajar. Många glada skratt och tiramisutårta blev det till efterrätt.

När temperaturen gått ner lite för långt drog vi oss in i stugvärmen framför kakelugnen och fortsatte umgås. Både partytrick, skratt och allvar blandades i en härlig röra. Kvällen blev sen och solen hade gått ner innan jag åkte hemåt.

Det är alltid spännande med en sån här grupp med personer eftersom det är just det gemensamma intresset, i detta fall körsång, som förenar och för övrigt så kan folk ha helt spridda åldrar, yrken och bakgrunder. På det viset kan man få ett personligt utbyte av människor som man annars kanske inte skulle komma att prata med och man kan hitta andra gemensamma nämnare och samtal som man inte alls kunde tänka sig på förhand. Spännande, som sagt!
Dagens drinktips (för bilförare eller bara sunda människor):
En flaska SanBitter
Fyll upp med apelsin&ananasjos
Slurrrp!

Inga kommentarer: