onsdag 10 februari 2010

Tillbaka i studion


Tjusigt foto taget med mobilen

Inspelningen igår gick som smort. Det som jag styrt upp med tider mellan sångarna och studiokillen hade däremot inte funkat alls. De som skulle varit där i måndags uteblev men vi kunde som tur var sjunga ändå. Det var betydligt lättare denna gång. Framförallt för att sångerna sitter i ryggmärgen, men också att vara själv i studion.

Jag sjöng varje sång först och min kollega fick även min röst i sina lurar. Det gick väldigt bra för oss båda och vi spelade in varje sång rakt igenom två gånger var, mest för säkerhets skull, i princip utan att behöva ta om. Några småjusteringar bara. Man får till exempel inte bläddra i noterna så det hörs i micken. Märkligt...

Våra tre sånger gick jättefort att spela in och sen visade det sig att de gärna ville ha med en fjärde sång som vi sjöng på konserten. De hade inte stämt av det med vår körledare men vi hade med oss noterna på den och tog den också när vi ändå var där, så får vi se hur det blir sen.

Drygt två timmar tog det allt som allt, med lite datastrul inräknat, så jag kom inte hem alltför sent. Nu är det en sång som är kvar men den kan vi inte så vi får se när det blir av. Vi har ju en konsert att tänka på också. Det var jättekul att vara tillbaka i studion och kul att känna sig lite säkrare denna gång. Energin var hög när jag åkte hemåt! :-)

Inga kommentarer: