torsdag 4 februari 2010

Jag vill också kunna! :-D

Dagens fniss hittas på DM i tråden om hur man beskriver dagens fox. Signaturen Romeopajk skriver bla:
För min del så tycker jag att grundstegen med två långa och två korta är en bra modell för att visa upp foxtrot i den enklaste formen. Men hur vi delar upp stegen i rytmen.. om vi går på varje eller varannan, kör dubbeltakt eller snurrar på kvintetterna är ju en fråga om musikanpassning och utförande i mer avancerad fox.

Snurrar på kvintetterna! Plötsligt känner jag att det måste finnas ett stort glapp i min musikteoretiska kunskapsbank. Eller menar han att vi är uppe på scenen och snurrar (bandet är ju faktiskt oftast en kvintett trots allt)? Eller är det kvinterna han är ute efter? Lika illa i så fall. Väldigt roligt var det i alla fall och jag håller med om att det låter as-svårt! Hahaha!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja ibland känns det som att det skulle vara på sin plats både med en kurs musikteori OCH i svenska glosor om det skall kunna föras vettiga diskutioner... ;)

/E