onsdag 10 februari 2010

I vecka 36

Igår var jag på MVC-besök igen. Det tickar på. Nu är det besök varannan vecka som gäller. Inte så mycket prover igår, bara blodtryck, mätning och lyssning. Allt är bara fint. Vi pratade lite om förlossningen och vad jag kan förvänta mig denna gång och hon sa att allt talar för att det kommer gå mycket lättare. Rent statisktiskt kommer Filuren komma ut två dagar sent precis som Tove alternativt något dagar tidigare. Kan kanske hoppas på helgen innan utsatt datum då.

Jag frågade också hur man ska tänka inför att åka in till förlossningen denna gång, för hon sa att man inte ska vänta för länge, och man ska visst räkna lite annorlunda. Man ska ringa tidigare, när det är ca 5-6 min mellan värkarna. Kan ju vara bra att veta.

Filuren ligger fint med huvudet neråt och boxhandskarna åt höger. Dock inte fixerad ännu. Magen ska börja sjunka ner nu och det ses fram emot. Den här senaste veckan har varit riktigt besvärlig, det har känts som att jag haft magen upp under hakan och en del av Filurens rörelser har gjort riktigt ont. Livmodern är 32 cm stor och Filuren väger ca 2,8 kg. Jag vägde mig i förrgår och då hade jag gått upp sisådär 12 kg. Fem veckor kvar nu...

Inga kommentarer: