söndag 28 februari 2010

Nina på besök

Ibland går tiden så kolossalt fort. Jag hämtade Nina i fredags direkt efter jobbet och nu har hon redan åkt! Fredag kväll, lördag och söndag bara försvann. Det var helt rätt beslut att inte dansa. På kvällen passade Nina och Tove på att umgås ordentligt innan Tove skulle sova. Sen umgicks vi framför TVn innan vi lade oss ganska tidigt. Jag var nog extra trött efter en mentalt lite jobbig dag.

Tove vaknade punktligt vid sju på lördagen. Det börjar bli ljust på morgnarna nu och persiennerna släpper ändå in ganska mycket ljus. Kanske dags att skaffa rullgardin? Vi kom därför ur sängarna ganska tidigt allihop. Förmiddagen ägnades åt promenad, curlingfinal och lek med Tove medan Daniel fixade klart med dörrarna uppe. Efter lunch hade Tove svårt att somna, men det hjälpte att Nina kom upp och läste och låg hos henne en stund. Sen sov hon i två timmar och vi passade på att spela ett parti Settlers och äta tårta.
Nina och Tove har lekt massor i helgen. Spännande var ormen "Snape" som Ninas hand med Toves strumpa på förvandlades till. Roligt var det också med den gamla mjukliften som togs ner från vinden för vidareforsling mot Umeå. Tove fick vara "liten bäbis" och ligga i den och bli vaggad. Men allra mest har Tove lekt med en visp och en bunke som hon tillagat alla möjliga smetar i. Den roade hon sig med från och till hela helgen.
På eftermiddagen bakade jag bröd samt lagade en riktigt god fiskgryta till middag och kvällen blev en riktig TV-kväll med OS och Melodifestival som vi till sist spolade oss igenom efter all sport. Vi höll på att somna i soffan alla tre redan vid halv nio men då började vi spela spel parallellt med TVn och kvicknade därmed till så vi orkade med fram till halv tolv eller nåt.

Tove väckte oss även på söndagmorgonen. Ute var det riktigt snöglopp och man blev inte riktigt sugen på att gå ut. Tove var tidigt trött och fick lunch tidigt för tidig sovstund. Hon ville att Nina skulle släcka lampan men det gick ju inte för den var inte tänd...ja, som sagt. Även idag sov hon två timmar och vi hann spela Settlers ännu en sväng. När hon vaknat fikade vi och sen gick vi till tåget för att möta Elin som kom för att också hinna träffa Nina en liten sväng. Tove var duktig och knatade hela vägen själv. Sen blev det såklart lite extra show när vi kom hem. Det märktes att det hade kommit ännu en lektant att spexa för.
Tove och Nina tar kort på sig själva

En riktigt smaskig söndagsmiddag blev det med oxfilé, palsternackspure, rödvinssås och sallad på menyn. Så fruktansvärt gott! Nästa gång vi lagar det så hoppas jag att det kan avnjutas i ett vårvarmt uterum med ett glas rött vin!

Nina nattade Tove som somnade gott och vi fikade och umgicks tills det var dags att skjutsa hem Elin och Nina till flyget. Nina tog lämpligt nog med sig vår gamla vagn upp till Umeå till Emma och Toves och Filurens kusin som också väntas snart. :)

Inga kommentarer: