måndag 1 februari 2010

Även sovande mammor kan läsa

Söndagen gick i trötthetens tecken. I alla fall förmiddagen. Tove sov tack och lov till åtta och sen gick Daniel upp med henne fram till nio då han skulle iväg och jag fick pallra mig upp. Daniel var inkallad hjälpdansare på bugg - socialkurs inne i stan hela dan. Så från att inte ha dansat alls sedan november på grund av knät var det hårdkörning i fem timmar. Knät mådde visst inte värre än vanligt enligt plåtarna så nu ska han väl snart vara tillbaka socialdansgolvet också. Den som lever får se.

Tove och jag fick således roa oss själva hela dagen. Jag var bara så grymt trött så jag låg i soffan och halvsov medan Tove lekte. Hon kom sen med fyra böcker som jag fick läsa fyra gånger var. Jag kan dem ju utantill så jag kunde mumla fram orden i sömnen och Tove var ändå ganska nöjd där hon låg på min arm så länge jag bläddrade. Jag bara längtade till lunch så vi skulle få sova på riktigt sen.

Jag gav Tove mat och sen la jag henne strax efter tolv. Jag somnade i min säng i en dryg timme och det gjorde verkligen susen. Tove sov nog två och en halv timme så jag fick lite egen tid där en stund att äta och näta. Sen på eftermiddagen var jag riktigt duktig och pysslade om hemmet. Daniel kom hem en timme försenad men nöjd med kursen och vi tittade lite TV innan det var dags att krypa ner i sängen igen. Det var den dagen.

Inga kommentarer: