torsdag 25 februari 2010

Dejt på Wallmans salonger

Arbetsdagen och dagisdilemmat på det gjorde mig helt knäckt, jag har ju ganska lätt för att bli ledsen just nu, och hotade vår kväll ordentligt. Vi som hade nåt så trevligt att se fram emot. Jag hade Elin med mig hem som skulle ta hand om Tove under kvällen och jag vinkade av dem ganska snabbt hemma innan jag drog tillbaka in mot stan för att möta Daniel. På väg in fick han försöka lugna och trösta mig på telefon så att jag skulle kunna vara glad resten av kvällen. Det gick åtminstone hyfsat.

Målet för kvällen var Wallmanns salonger med mat, dryck och underhållning hela kvällen lång. Äntligen har vi utnyttjat presentkortet med tillhörande barnvakt som vi fick av Elin för länge sen. En mycket bra present! Väl på plats hade vi en jättetrevlig kväll även fast den kändes onödigt utdragen. Showen började vid sju och slutade inte förrän strax efter elva. Däremellan fick vi vänta ganska länge på maten. Huvudrätten kom inte in förrän efter halv nio. Tur jag hade ätit hela dagen på jobbet!

Men de har väldigt god klass på maten, servicen och underhållningen och vi hann också prata om både det ena och andra under kvällen så vi var nöjda, mätta och glada när vi väl åkte hemåt igen.

Hemma gick det bara fint. Jag hade beskrivit rutinerna i detalj för Elin och det gick precis enligt plan. Med vissa saker kan det vara svårt att förstå vad hon menar om man inte vet det innan, som att hon nu vill hjälpa till att göra välling, men jag hade visst fått med allt sånt i mina instruktioner. Sen är det ju inte jättejobbigt att barnvakta när barnet i fråga somnar klockan sju utan protester. I morse var det första Tove sa "Eli tover nere!" och det gjorde hon ju. Elin fick också en hejdåpuss när vi åkte i morse och Tove verkade väldigt nöjd med att ha fått lite Elin-tid igen. Det var ju så länge sen!

Inga kommentarer: