tisdag 16 december 2008

Tove 9 månader

Nu äntligen något för dig som mest läser den här bloggen för Toves skull (och säkert är ganska less på att läsa om dans, dans och åter dans...) :)

Tove har nu passerat niomånadersdagen. Hon har alltså funnit längre tid nu utanför min mage än i min mage. Ett ganska intressant perspektiv tycker jag. Det man kan säga om Tove är att det är full fart. Hon roar sig själv mest hela dagarna. Pillar och grejar och sliter och river i allt hon når, vilket nu är en hel del.

En favoritlek är att slänga bort alla skor från skohyllan, en annan är att krypa runt med en sko i ena handen. Hon gillar stora och små bollar och kan kasta tillbaka bollen om man rullar den till henne. Hon är väldigt intresserad av att öppna lådor och skåp. Hon är också ganska duktig på att stänga dem igen, ibland med fingrarna emellan. Daniel skruvade fast barnspärrar på kökslådorna i går kväll och gissa hur många gånger idag som jag har blivit förvånad över att lådan inte går att öppna... just det, rätt svar är: ALLA gånger! ;)
Mina älsklingar

Tove rör sig runt i huset i en faslig fart nu. Hon kryper väldigt fort och går väldigt bra också nu med lite stöd mot väggen eller möblerna. Hon står helt själv ibland utan att vara medveten om det när hon plötsligt börjar undersöka nånting med båda händerna. Hon har också tagit ett steg från väggen till Daniel. Känns som att det inte är så långt bort att hon börjar gå själv. Kanske på julafton?

Tove har sovit jättebra en tid nu, så när jag är inte är utvilad beror det snarare på att jag varit ute och dansat. Hon somnar klockan nio varje kväll och sover till på morgonen nån gång. Oftast till runt halv sju då jag ammar och sen sover vi vidare till runt nio. :) Ibland har hon inte vaknat alls förrän vid halv nio så det är rena semestern att vara hemma med henne.

Tre generationer

Jag ammar bara morgon och kväll. Men det känns inte som att det finns så mycket mjölk kvar så hon får välling också på kvällen. Annars äter Tove det mesta man stoppar i henne. Ja, även det hon stoppar i sig själv. Kattmat är favoriten. ;) Jag försöker laga mat nu till oss så att hon också kan äta samma sak. Man får tänka bort salt och socker bara så är det mesta ok. Sen är det gröt och frukt som gäller. Jag har hittills inte köpt en enda burk med barnmat, känner mig riktigt duktig. Fruktpureburkar däremot har jag köpt en del för frukt är ju så knepigt.

Man tänker att nu hon ska få testa kiwi, så köper man kiwi, stenhård, får ligga och mogna, det tar två veckor, sen är den plötsligt rutten. Jaha, så gick det med det. Men nu ska jag köpa så få såna burkar som möjligt, nu kan hon ju tugga så bra så den mesta frukten är bara att hacka i bitar och så får hon stoppa i sig en bit i taget. Dessutom tycker jag att det inte alltid smakar rätt i de där burkarna. Man köper en som det står päron på, och så smakar den banan. Och då visar det sig när man läser att det är ju nästan lika mycket banan som päron i burken. :(

Banan är annars favoriten och en hel banan slinker lätt ner i den där pyttekroppen. Vart tar den vägen? Den är liksom lika stor som hennes ena arm!!

Jag har varit dålig på att lägga ut bilder på Tove nu på ett tag, så jag lägger in ett helt gäng nu från Umeåresan. De första två, från MAX och flyget har vi tagit och resten är från Nina. Men först en liten gå-och-prata-film.


Inga kommentarer: