fredag 12 december 2008

Dans och sånglekar

Igår kväll blev jag kallad över till bror för att lyssna på musik, klappa till musik, dansa till musik och prata om musik. Och fox. Allt detta på grund av nåt jag råkade berätta som han råkade replikera med nåt som jag var tvungen att ställa honom mot väggen för att se om han verkligen stod för. Och det gjorde han visst efter lite funderande. Låter det allvarligt? Det är det också. Dans kan va allvarliga saker. ;)

Efter att vi dansat klart så kom vi in på sånglekar eftersom jag häromdagen började lalla på en sång som inte funnits i mitt medvetande på.. ja....säg femton år eller nåt. Vi har växt upp med sånglekar då mamma var en hejare på att leda såna och brorsan hade hennes gamla anteckningar i en pärm. Listor över vad vi lekt när och med vilka och så. Och då var vi ju tvungna att försöka komma på de där sångerna och vad man egentligen gjorde.

Det var verkligen roligt att se hur två hjärnor (minnesarkivsgubbarna ni vet...) jobbade för högtryck och grävde sig tillbaka till strofer från femton-tjugo år tillbaka. Vissa titlar kände vi så väl igen och en av oss kom på början och den andra kunde fylla i med några fler textrader och så vidare. Många var helt borta, men plötsligt kom hela sången nedtrillande och leken också. Vissa lekar är ju faktiskt väldigt roliga och vore synd att glömma bort. man vet aldrig när man kan få nytta av dem.

Inga kommentarer: