onsdag 3 december 2008

Ont, det gör ont...

Tove är ganska bra på att göra illa sig. Men hon är också ganska bra på att göra illa mig! Ett populärt sätt att göra illa sig är att öppna ett skåp, sätta ena handen i dörren och smälla igen skåpet med andra. Annars är det mest det där lilla, stenhårda huvudet som används till att försöka krossa saker med eller att landa på. Hon gråter inte särskilt länge, men man ser att det gör ont.

Fast ibland låter det DUNK! och man tänker att shit, nu slog hon halvt ihjäl sig, men då tittar hon bara upp frågande på en och undrar varför man kommer springande. Det är ganska tydligt att det gör ondast om man är trött och om man är tillräckligt ivrig efter något betyder smärta ingenting!

I morse vaknade hon bredvid mig och lyste upp med ett leende. Godmorgon sa jag. Godmorgon sa hon tillbaka genom att skalla min läpp. Aj! Här försöker man göra sig fin inför dans och fest, med nya kläder, klippning och annat, men vad hjälper det om man får gå dit med fläskläpp, tänkte jag. Knappast att nån kommer se nånting annat!

En annan sak som Tove tycker är bra är att nypa mig. Dels tar hon gärna tag i ansiktets olika delar, t ex en kind, en näsvinge, en läpp, ett öra, och så borrar hon in sina små vassa naglar och drar. Som för att få loss en bit och spara.

Men det värsta är när jag ammar. (Tack och lov gör jag det nu bara morgon och kväll!) Men då ligger hon med handen som är uppåt och verkligen nyper mig i skinnet på bröstkorgen. Och jag kan säga att det gör såååååå ont! Jag vill bara skrika. Jag har gjort det några gånger också och då har hon tittat upp på mig och skrattat. Lilla otäcka unge!

Sen har hon nu testat att bita mig i bröstvårtan också. Behöver jag nämna att   det   gjorde   ont!!?

Inga kommentarer: