måndag 22 december 2008

Kryssning med Sannex

Nu så, kryssningen! Tio vuxna och två barn drogo ut till sjöss. Jag, som självutnämnd reseledare, hade bjudit in dansvänner från norr till söder (av Stockholm..) Vi var fyra Vallentunesare (Jag Daniel, Micke och Maria), fyra Södertäljebor (Cenny, Anne-Marie, Sven och Sussie) samt däremellan tillskott från Sumpan (Dompan) och Traneberg (Elin). Barnen (som inte är så jättesmå) såg vi faktiskt bara till vid middagen sen roade de sig på egen hand. Hur får man dom att bli så?? ;)

Det första som händer på båten är att Daniel upptäcker att mitt fina linne som jag använt en gång har spruckit i ryggen. Jaha, det syntes inte jättemycket men det hade förmodligen gått sönder mer om jag dansat i det. Det fick vara på i alla fall under middagen.

Vi började vår resa med lite smaskig a la carte och gott vin. För mat, det är en trevlig sysselsättning. Både gott och trevligt var det och tre rätter slank ner i lagom takt. Mitt under middagen bestämmer sig mitt pärlhalsband för att gå av. Jaha, vad bra det går allting! Det blev en bra mix runt bordet och Elin och jag hamnade ganska långt ifrån varann, som tur är förstår vi varann på håll och hade också hunnit prata av oss under elva mil när vi körde ut Tove till morfar.

När vi var klara med maten blev det lite stress ner till en hytt för att se finalen av Dansbandskampen. (Dansnördar som vi alla är...) Jag spurtade också förbi informationen för att plocka upp nål och tråd och ner till vår hytt för att hämta nåt annat att ha på mig så länge, samt ett nytt halsband. Sen blev det lite syjunta under finalen så jag skulle kunna va snygg under dansen. L-K vann som väntat, men Shake borde gått vidare istället för CC & Lee.

Sen var det dags för dans. Elin och jag var först i danssalongen, bokade upp en fin soffa och avböjde galant oönskade kavaljerer tills resten av sällskapet dök upp. Sen var det till att dansa resten av kvällen och det var riktigt kul! Det fanns hyfsat med plats och inte alltför farliga människor var uppe och stuffade. Vi var jämna par den här gången och det gjorde faktiskt oerhört stor skillnad. Dansglädjen var på topp hos alla tror jag. :)

Från början var det ju tänkt att Shake skulle spela på den här resan men Dansbandskampen kom i vägen kan man säga. Sannex ersatte på vår resa och klarade det med godkänt. De har bytt två medlemmar sen sist jag dansade till dem och en del i deras repertoar skulle jag gärna se att de bytte ut. Det spelar en lite för spretig mix för min smak. "Tusen bitar" i sista dansen liksom....hrm...

När jag precis hade dansat med Daniel kom en utländsk kille fram till mig och ville bara säga att han tyckte jag var så fin och så ville han veta vad jag hette. Daniel höll sig kvar vid min sida så killen förstod att vi hängde ihop. Men efter en stund när jag satt vi vårt bord igen så kom han igen med papper och penna. Han ville att jag skulle skriva mitt namn för han skulle få en dotter i jul och ville döpa henne efter mig. "Lycka till" sa jag och tänkte mest på vad hans tjej skulle tycka om det.. ;)

Efter dansen blev det lite nattmat och sen hjälpte vi till att stänga discot. Sen blev det sängen för mig, var ändå vaken nästan hela natten, så jäkla irriterande. Men det kan jag skriva ett annat inlägg om.

Söndagen gick så himla fort. Som vanligt. Åt väl frukost vid elvatiden och gänget samlade ihop sig i en soffa lagom till karaoken och sen var det dans (nu var vi inte jämna par längre...konstigt... ;) ) och sen var det över. Ja, ungefär så faktiskt. Sen blev det att rejsa av båten eftersom vi hade bråttom att hämta Tove.

Jag hade himla kul hela resan och skulle gärna ta en reprisresa fram i mars eller så. (Januari och februari känns lite för fulla redan...) Det är faktiskt otroligt vilka bra danser man kan få på ett så litet dansgolv... ;) Stora kramen till er alla som var med och på återseende!!
Mätt och nöjd reseledare

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stort tack till reseledaren med familj, en genom trevlig kryssning tycker jag. Som vi absolut får göra om.
Kram Kram

Lindy sa...

Åååeeee...Jag vill MEEEE!!! Jag tycker oxå by the way du är jättefin :) Kram