måndag 8 december 2008

Dansbandskampen VII

Jäsp, lite tröttsamt är det ju. Men lördagskvällens dansbandskamp förde ändå fram favoritbandet Shake på ett alldeles strålande sätt och jag tror de har stor chans att få en juryröst till finalen. Inte för att de har nån chans att vinna, men det är ju inte det viktiga. LK kommer ju förmodligen att vinna.

Shake framförde sina låtar med bravur, både Peppe och Christine är såååå begåvade sångare och de har ju ett sound som får en att smälta på dansgolvet. Det är få band som gör mig så danssugen. Jag tyckte bara de kunde filmat lite mer på snygg-Johan under första låten så Shake kunde få några av snygg-Henriks röster. ;)

Zlips...hm...jag gillar Zlips för att de är glada och trevliga och jag respekterar att de kör sitt race, men jag gillar inte deras nya funkiga rep som nu bara innehåller några enstaka riktiga bugglåtar och ett fåtal underbara foxlåtar, typ Golden eye. Jag tyckte också att framträdandena var lite för mycket.

För övrigt så är det ett himla gnäll på Dansmaffian om det här programmet. Att inte "de bästa" banden går vidare och så vidare och så vidare. Istället för att gnälla borde alla sveriges dansare istället skriva på en lång krama-Peter-Settman-lista som tack för att han fört upp danskulturen i ljuset och bidragit till en möjlig framtid för vår underbara hobby.

Om du inte redan upptäckt det så finns det massa knasiga klipp att titta på och en hel del att läsa på svt.se/dansbandskapen. Bland annat så har LK och Scotts varje vecka fått utmaningar av webreportern Frida, de har fått leka charader, dansa dirty fox med varann och lite sånt och så finns det en massa intervjuer och Fridas dansskola förstås. Buggtränarna är "våra egna" Henke och Lotta. :)
Shake - bästa bandet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Vilken otroligt duktig tjej den där Frida verkar vara...att lära sig bugg så där enkelt,wow, men det var duktiga lärare med i filmklippet!

Själv har jag precis avverkat en fo- och buggkväll på Härnösands fina dansgolv till ett otroligt inspirerande DATE-gäng, som denna gång spelade mycket bra och trevligt! Lite folk men så gott om utrymme och roliga danser!

Fin blogg!