torsdag 10 april 2008

Tove 1 månad

Nu har det gått en månad sen Tove kom till världen. Känns på ett sätt som det gått fyra månader tycker jag, men samtidigt har tiden gått jättefort. Dagarna bara flyger iväg. Under denna månad har alla papper blivit klara. Tove har fått personnummer, Daniel har blivit registrerad pappa och Toves hela namn, Tove Irma Anny, finns också på pränt i registren. Irma efter min farmor och Anny efter Daniels farmor.

Tove har ju från början varit väldigt med. De mörka ögonen har tittat rätt på en från start. För varje dag blir blicken ännu klarare och hon verkligen tittar på saker nu och följer dem med blicken om man flyttar på dem. Hon gillar allra mest att ligga på skötbordet och titta på katten i taket och bilderna på väggen. Då kommer leendet fram. Och det ska jag säga att när en så här liten plutta ler sådär på riktigt för första gångerna så smälter man som förälder. Man blir aldeles varm inuti.

Det är ungefär samma rutiner varje dag. Frukost för Tove innan vi stiger upp runt halv nio, kanske bad för Tove, dusch för mamma, förhoppningsvis frukost för mamma innan det är dags för Tove att äta frukost nr två vid tiotiden. Tidig eftermiddag är det sovstund. Man kan va ganska säker på att hon sover runt ett-tre tiden. Då passar jag på att äta lunch och gå mina långpromenader med vagnen. Sedan när Tove vaknar efter sovstunden är det matdags igen. Gärna läääänge. Jag brukar oftast få värma min middag i micron, för hon vill aldrig sluta äta. Kvällen består sedan av mat, lite vaken och pigg, skrik efter mat, mat, lite vaken oh pigg...etc... Om hon får ligga kvar på ens mage när hon ätit kan hon sova även på kvällen en stund. Vid tio-elvatiden är det förhoppningsvis sovdags för jag är jättetrött. Jag ammar i sängen och hoppas på att hon ska somna. Jag somnar i vilket fall. Sedan är det nattmål runt två-fyratiden. Och sedan ett par tidiga morgonmål vid fem-sjutiden. Sen en liten sovstund till innan det börjar om igen. Senaste två nätterna har hon faktiskt sovit i ett sträck från halv tolv fram till halv fem vilket har varit super för min egen sömn och ork.

Vi har varit på BVC två gånger under denna månad. Tove växer precis som hon ska enligt kurvorna. Hon väger 3290 gram nu, 200 gram över födelsevikten, och är 52 cm lång, +3cm från start alltså. Nästan en centimeter i veckan.
Tre trötta

Inga kommentarer: