onsdag 9 april 2008

Testar bärsjal

Börjar redan känna mig sne och krokig av bärande i famnen, över axeln samt allt ammande. Vi har en bärsele men den är inte så jättepoppis än, bara korta stunder går bra och det känns inte bra att hon sitter och sover i den om hon nu skulle få för sig att somna. Och det går ju absolut inte att amma i den. Men så började jag läsa om bärsjalar.

Miljoner kvinnor runt om i världen ar ju aldrig ens hört talas om BabyBjörn utan bär sina barn i sjal som de alltid har gjort och sjalar finns även att tillgå här. Det finns till och med särskilda sjalsajter där sjalfrälsta planerar sjalträffar och hjälper varandra i forum etc. På gränsen till nördigt faktiskt. De som har "sjalbarn" verkar se sig själva som en egen liten sekt. Nåja. Man behöver ju inte gåtill sådana ytterligheter. Läste i alla fall att barn sover gott i sjal och att man även kan amma små barn i sjalen. Det ska också vara mycket bättre för barnet rent ergonomiskt att bäras i sjal än i sele. Detta måste ju testas.

Så jag gjorde som vanligt när det gäller inköp, kollar upp vad det kostar nytt och handlar sedan på Blocket för några hundringar billigare. Fick dessutom tag på en helt ny sjal. En ringsjal som heter BB-sling. Som man ser på bilden så bär man den över ena axeln så man måste se till att använda den omväxlande på båda axlarna annars blir man ändå sned till slut.Testade att lägga Tove i den när hon somnat i min famn och nu har hon sovit i sjalen en timme och jag har båda händerna fria. Kanoners. Ska bli högst intressant att se om jag kan få till amningen också. Skulle vara supersmidigt, inte minst när man är ute och rör på sig på andra ställen än hemma.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena! Hade bärsjal mkt till Sarah när hon var liten, var kanoners, visst är det skönt när man känner att ens 2 händer kommer tillbaka. Att en sån lite grej kan vara en sån stor befrielse!
Kram Therése