måndag 7 april 2008

Dagens tidsfördriv

Idag är första dagen sedan Toves ankomst som Daniel jobbar full dag och jag är således hemma själv hela dagen lång. Den enda planen för dagen var en föräldragrupp som jag visst råkade anmäla mig till när jag va på bvc. Det var första träffen idag men jag orkade inte gå dit. Det kändes bara så jobbigt. Mest kanske för att jag inte riktigt vet vad man ska göra där. Och sedan har jag alltid svårt för såna där krystade sammankomster. Det enda man vet att man har gemensamt är att man har barn. Visst, det kanske vore ju trevligt att hitta nån trevlig bekantskap att gå promenader med och sånt fast jag vet inte om jag har behov av det riktigt heller, i alla fall inte än. Och det är inte helt lätt att va naturlig i ett sånt där sammanhang. Känner mig mest bara blyg och obekväm med situationen. Sedan känns det lite knepigt ännu att träffa massa andra folk som alla kanske har ett barn i famnen som har lust att gallskrika just då. Räcker med att Tove skriker tycker jag. Eller så får man sitta där och amma i två timmar. Hm.

Istället för att gå på den där träffen gick jag en lång promenad och passerade biblioteket på vägen hem. Kom ju på i förra veckan att jag kan läsa medan jag ammar. Så jag läste de två romaner som jag lånat av Daniels pappa. Dels läser jag ganska fort och dels ammar jag ganska mycket så om det fortsätter så så kommer det gå åt några böcker i veckan. Så nu var jag och lånade fyra nya deckare. Två fristående av Håkan Nesser, som jag tycker skriver otroligt bra, underhållande och spännande med roliga knorrar lite här och var och ett enormt levande språk för att "bara" vara deckare. Sen fick jag tips om Arne Dahl som har skrivit en deckarserie med tio böcker eller nåt sånt. Lånade första i raden, Misterioso. Och sedan hittade jag också en till bok i Åke Edwardsons serie om Erik Winter. Den boken tog jag och började med under eftermiddagen.

Förra veckans läsning. Houngsbiets hemliga liv av Sue Monk Kidd, en söt och fängslande historia, samt Människa utan hund av Håkan Nesser. Den första boken i Barbarottiserien. Ser fram emot nästa del!

Inga kommentarer: