fredag 4 april 2008

Danscomeback

Japp, igår var det dags för en liten danscomeback, om så bara på kursgolvet. Var borta hemifrån alldeles själv i hela tre timmar! Ja, man har ju fått ett lite annat perspektiv på tillvaron nu... Riktigt skönt var det i alla fall att få göra nåt som kändes välbekant vanligt. Till och med att köra bil dit var riktigt roligt. Lyssnade på RixFM i bilen vilket jag inte heller gjort på sisådär fem veckor. Bara en sån sak. Förut lyssnade jag varje dag på väg till jobbet och hem igen.

Var iväg och hjälpdansade på mörkblå kurs, det är typ fortsättning 3 eller vad man ska säga. Det visade sig att det var riktigt tjejöverskott där så jag fick dansa kille. Vilket jag inte kan. Det är märkligt det där, för när jag var liten så dansade jag ju jämt kille och kunde minsann föra massa turer och så. Men nu med åhejtekniken kan jag precis få till en hyfsad vänstersnurr. (Dock både fri -enhands och dubbelhands, samt hållen ;) ) Kunde högersnurr också när vi gick igenom det på nån bakochframkurs, men har visst glömt den, även fast jag vet att det bara är tvärtom. Pinsamt dåligt.

Som tur var så behövde jag inte kunna så mycket mer för vi gick igenom lite teknikgrejor och en tur som byggde på vänstersnurr så nu kan jag vänstersnurr och den turen då. Var kvar en halvtimme på nästa kurs som är som fortsättning 1 och heter nån färg som jag inte minns. Då fick jag dansa lite tjej en stund i alla fall och känna att kroppen faktiskt mindes hur man skulle göra. Trampa, röra armarna, lite stegvariationer och sånt.

Daniel var således hemma med Tove själv lite längre stund för första gången igår. Jag hade pumpat ut mjölk som förhoppningsvis skulle räcka och det gjorde det som tur var även fast hon hade sugit i sig allt. Ungefär en deciliter. Och det gick tydligen finfint att mata henne med flaska så det känns ju skönt inför framtiden. Nu ska man inte mata för ofta med flaska om man vill amma för då kan barnet vägra äta på vanligt vis, för det är mycket enklare att suga på flaskan. Men nån gång då och då går bra.

Så nu hoppas jag att jag kan komma iväg på kurs även nästa vecka också och sedan är det dags för Yesterday veckan därpå! Borde kunna dansa till paus som det ser ut nu. Det vore verkligen kanonroligt! Jag skrev ett inlägg på Dansmaffian i veckan om min saknad efter socialdans. Det finns att läsa här.

Inga kommentarer: