onsdag 2 april 2008

Kvarnen som brann

Igår var den första riktiga vårdagen! Klarblå himmel, sol och nästan helt vindstilla. Daniel kom hem vid tvåtiden och då gick vi en promenad på nästan fem kilometer med barnvagnen. Så skönt, till och med nere vid sjön var det stilla, vilket nästan adrig händer. Trots att vi gick så långt fick jag bara liiite ont på slutet av promenaden och så var jag lite stel efteråt på kvällen.

En riktig sorglig sak har hänt i bygden. Symbolen för Vallentuna, Väsby kvarn, har brunnit ner. Även fast jag inte bott här så länge känns det trist och jag kan tänka mig att för de som arbetat med kvarnen så måste det kännas fruktansvärt tråkigt. Vid kvarnen firar vallentunaborna Valborg och midsommar, ungdomarna brukar ha fester här på sommaren och kvarnen har stått som ett landmärke vid västra infarten.

I lokaltidningen står det att hembygdsföreningen fått mellan sju och åttahundra tusen kronor i EU-bidrag för att restaurera kvarnen och förra sommaren fick kvarnen nytt tak, vingarna renoverades och ny panel sattes dit. Planen var att starta kvarnen på nationaldagen i år.

Allt tyder förstås på att nån har tuttat på. Den kan knappast ha börjat brinna av sig självt och det känns så himla tråkigt. Nån utan hjärna och hjärta har haft tråkigt en lördagnatt och kommit på den briljanta iden att elda upp kvarnen. Suck.

Igår promenerade vi förbi där kvarnen stått och tittade på resterna som fortfarande rykte.

1 kommentar:

Anonym sa...

Urch och fy och fan va ledsen och arg jag blir på individer som förstör saker och ting bara sådär. Varför?!

KramKram dansAnka