torsdag 10 april 2008

Ont men roligt att dansa!

Jepp, nu har jag varit och dansat igen. På kurs då. Nästan lika stor endorfinkick som förra veckan. (Helt sjukt att det redan gått en vecka!! Känns som det var i förrgår..) Det känns lite som extreme make over när jag plötsligt får anledning att gå från raggsockor, mysbyxor, amningskläder och mjölkfläckar till dansbrallor, tajta toppar, fixat hår och målade ögon. Man blir liksom människa igen. Får anledning att känna sig lite snygg, trevligt! Och att köra bil är just nu som när man just tagit körkort och fick köra ensam första gången och kände att hela världen låg för ens fötter.

Kursen var riktigt rolig och full fart. Det övades snurrar på längden och tvären och de flesta killar klarade sina uppgifter ganska så bra så jag kunde koncentrera mig på min egen dans och teknik. Fotarbete och varierade snurrar. Fick ut riktigt mycket av de där nittio minuterna. Stannade inte kvar på kurs nummer två för jag kan säga att bäckenmusklerna (eller vad de nu heter) kändes ordentligt efter första kursen. De riktigt värker. Det där är ju inga muskler jag nånsin lagt märke till tidigare men nu ger de sig till känna minsann. Känns som att det är massa små små muskler som stretar åt sidorna. Och inte vet jag om man kan stretcha dom på nåt sätt heller. (Tips mottages tacksamt!) Så det är väl bra att ta det varligt i början antar jag.

Var lite fundersam på hemvägen om hur det ska gå att socialdansa om en vecka. Men sen kom jag ju på att det är ju bara att dansa fox i vanlig ordning ifall det inte går att bugga. (Hur kunde jag glömma det?!) Fast jag får i och för sig lite ont även efter en timmas promenad.

Inga kommentarer: