fredag 7 december 2007

Nudisterna

Har pa Jandiás strand ar det enligt reseguiden "forbjudet med nakenbad men det forekommer anda..." Och ja, det kan man konstatera att det gor. Det ar ganska manga som solar och badar har precis som gud har skapat dem. (Eller vem det nu va som gjorde det..)

Nanting man kan konstatera ar att det finns fler skal till att vi manniskor anvander klader an att vi behovar halla oss varma. Manniskokroppen ar verkligen inte speciellt vacker som den ar. I alla fall inte dem man ser pa stranden. Har faktiskt inte sett en enda valtranad brunbrand nakenbadare. Utan antingen ar det tant eller fabror av modellen som varit tjock och rund, men underhudsfettet borjat dra sig undan sa sakteliga sa skinnet ar utspant pa en del stallen och hanger pa andra. Eller sa ar det tant eller fabror av modellen som aldrig har haft nat fett och skinnet hanger anda. Inte sarskilt lackert nej. Man blir inte sarskilt sugen pa att bli aldre men ganska motiverad att atminstone forsoka halla sig i hyfsad form.

Och hur naturligt det an ar att vara naken sa ar det inget som tilltalar mig sadar i offentlighetens ljus. Gillar inte att behova ligga pa stranden och titta rakt pa nagon annans uppenbara nakenhet heller. Solar inte ens topless, om jag inte ligger pa mage forstas, fast det gills nog inte..

Det som ar bra med stranden for ovrigt ar att jag faktiskt kan ligga just pa mage dar. Bara att grava en grop i sanden forst, placera magen i den och sa kan man ligga skont och lasa.

Inga kommentarer: