tisdag 25 december 2007

Juldagsseg

Julafton är således förbi. Riktigt lugnt, rolgit och mysigt och blev det. På förmiddagen lite pyssel med rim, klappar och mat inför jullunchen där de viktigaste ingredienserna enligt mig är pappas sill, mitt vörtbröd och köttbullarna, i år rullade av mig. Lyckades riktigt bra med dom om jag får säga det själv. Grabbarna drack julsnaps förstås. Inte jag. Men den luktade väldigt gott...

Efter lunchen tog vi en lång skön promenad i ganska fint väder med lite blå himmel och sen slocknade vi i soffan framför Kalle. Pappa ville bara se dvärgarnas orkester men lyckades förstås sova just de minuterna. Pappa och jag försökte sen oss på lite musicerande i form av julmusik på piano och klarinett. Lät kanske inte riktigt som det skulle, då pappa inte spelat klarinett på ett år, pga av krånglande leder, och jag spelar ju också alltför sällan. Om jag skulle få ändan ur och stämma pianot här hemma kanske det skulle bli ändring på det.

Efter lite mer tv-tittande och slöande gjorde pappa och jag i ordning middagsmaten som vi sen smaskade i oss precis innan det var dags för julkalendern. Pappa var den enda som följt den så far tittade på julkalender medan barnen tog hand om disken. =)

Sen var det dags att gräva i den alldeles lagom stora julklappshögen. Pappa verkade ha varit snällast i år för han fick flest klappar. Alla verkade nöjda med sina klappar och blev sittandes och bläddrade i varsin bok. Min bästa klapp var biljetter till Sound of music. Var säker på att det inte skulle bli några biljetter i år så jag blev extra glad. Redan helgen efter nyår ska vi gå.

I väntan på att pappa skulle iväg till midnattsmässan spelade vi spel, Absolut överens, väldigt kul och när pappa gått och tills han kom hem spelade vi Trivial Persuit tills ögonen gick i kors eftersom ingen lyckades vinna riktigt, trots fulla plupphållare. Sen var det sovdags. Då var klockan två.

Idag har vi inte gjort många knop. Kom hem mitt på dagen och släppte in katterna som verkar ha saknat oss. Har just tagit mig ett väldigt skönt varmt julbad, fick nästan sällskap av Pyran i vattnet, och ikväll väntar film. Sen är det bara att börja se fram emot dansen i morgon kväll.

Inga kommentarer: