fredag 27 juli 2012

Lotteri i parken med Perikles

Igår var det dags igen att återvända till dansgolvet i finaste parken. Först var det tänkt att hela familjen skulle åka, men andra planer ändrades och då fick jag åka själv till slut. Fast jag ville ju inte åka själv och efterlyste högkvalitativt sällskap på FB. Och jag fick napp till slut då L hörde mitt rop och ställde upp. Mycket trevligt! :-)

Det blev mer folk än jag trodde i parken även fast det aldrig var trångt. L kom precis för sent för min första dans och jag hann bli uppbjuden av en kille med fickor utanpå byxorna. Ajajaj sa mitt bara ben efter att ha umgåtts med byxfickknappen i två fox. Jag delade med mig av tipset att undvika sådana byxor på dansgolvet i framtiden. (Om tjejen skulle ha strumpbyxor så går ju även dessa sönder.)

Sen rullade kvällen vidare med bland annat dans med L och blandade kavaljerer. Perikles har verkligen höga toppar och djupa dalar i sin foxrepertoar medan buggen är konstant osvängig och allmänt trist. Så det är som ett lotteri vad man får för låtar. Antingen mycket tillfredsställande myspysfoxmusik eller nån riktig hejochhå i mellantempo. En av de riktigt bra och annars sällan spelade låtarna de kör är Hymn to her. Gillas!

I ett lotteri finns det som bekant väldigt många nitlotter och om man har riktigt tur kan man få en vinstlott! Lyckan var väl med mig någon enstaka gång under kvällen, men guldkornen var å andra sidan lätträknade igår, så det gjorde inte så mycket. Dansar man med "gubbar" är halvtempo att föredra. (Jag fick mig faktiskt en riktigt svängom där åttiotalsbuggen gjorde sig ordentligt påmind och om han inte hållit så hårt hade jag säkert kunna ta mig runt med egna ben...)

Jag hade ändå riktigt roligt och mycket var såklart Ls förtjänst då hon både fungerar utmärkt som sällskap och förare. Jag har träffat få med hennes utstrålning och sociala kompetens och vi dansar också mycket bra ihop! :-) Vi dansade även sista låtarna och hårdrocksextrat och passade på att ha lite snurrträning med framgång.

Perikles skulle ta och lägga in lite sväng i låtarna och inte bara vråla "Rock and rooooll!!" från scenen så skulle de bli ett helt ok band att dansa till när andan faller på.

Blev lite förvånad över att det redan hunnit bli så mörkt på kvällarna här! Lamporna runt banan lyste upp fint och jag hoppas nästa danskväll kan bjuda på äkta sommarmagi! :-)

5 kommentarer:

Nöjd Bigfoot sa...

Tack för den bloggen!
Som jag har väntat....
Är förresten väldigt mycket överens om din åsikt om Perikles.
I Malung spelade de tillsammans med Jannez och döm om min förvåning (fast ändå inte) när Perikles knökfyllde bana 3 och det blev bättre med plats när Jannez lirade. Kan tyda på att Skåningarna drar annat folk än dansare på sina spelningar.Party-Party!!! Ändå så tycker jag faktiskt att de ska behålla sitt sound för de är ju något helt annorlunda bland dansbanden. Uppskattar att det finns chans till variation även om man inte helt gillar repertoaren.

Frida sa...

Tack för ditt enorma tålamod... ;-)

Lustigt att de spelade med Jannez för om några så har ju just de banden många gemensamma låtar. I foxen då.

Anonym sa...

Jag tyckte de var rätt kul. Oväntade låtar och det är så bra att vissa band har lite eget så att allt inte låter lika. Åsikten i bilen som jag åkte med var ung 50-50....någon för någon emot.... och två som höll os neutrala :-)

Vet att jag dissade dem tidigare men har ändrat åsikt och tycker de är rätt roliga.

jeb sa...

Intressant att man kan uppleva dansmusiken så olika. Själv hade jag, och flera med mig, en riktig höjdar kväll vad gäller både buggen och fox(trot)en. Se min (jeb) blogg på Dansmaffian och kommentarerna där "Perikles på Hågelby (jeb) - Wow!": http://www.dansmaffian.se/index.php?option=com_content&task=view&id=13928 .

Låten & videon "Hymn to her" är fin!

Frida sa...

Det är ju mycket som spelar in hur man upplever en danskväll. Att träffa rätt låt med rätt danspartner några gånger kan till exempel lyfta hela kvällen.

Förra året när Perikles var i parken hade jag lite mer tur och jag hade en grym kväll.

I torsdags var också en rolig kväll men inte på grund av att danskvaliteten vart särskilt hög.