fredag 13 juli 2012

Familjerna på Dreams i Hågelby :-)

Ni som varit med länge minns säkert att vi ofta hade med Tove på dans när hon var liten. Det var så länge hon somnade enkelt i vagnen och sådär. Sen kom Måns och han har i princip aldrig varit med, i alla fall inte på samma sätt någon vanlig danskväll. Eftersom vi varit på Öland en hel vecka igen utan att dansa en enda ynklig dans med varandra vore det ju roligt att faktiskt få göra det nu under semestern. Därför har vi smitt lite planer ett tag och igår var det dags att göra slag i saken. Nu skulle barnen få åka med oss och dansa!

Vi åkte i himla god tid så barnen skulle hinna leka i lekparken innan. Oturligt nog fick vi två ordentliga käppar i hjulet innan vi var framme. Först en hopplös trafik. Det tog säkert en och en halv timme att åka. Sen precis innan vi var framme passerade en störtskur. Även om det strax efter sken upp så var hela lekparken dyngsur. Vi torkade av så gott det gick och sen fick de leka lite innan vi bestämde att det var bättre att äta först så hann det torka lite till.
Mat på filt smakar alltid bra!
Här är Emils häst Lukas med Pippi och Tommy på

Solen sken skönt under vår picknick och sen blev det mera lek medan vi föräldrar gjorde oss i ordning. Vi slog upp vår camp i grässlänten och snart kom E&M&O och gjorde oss sällskap. När det var dags för dans samlades vi vid dansbanan och hörselkåporna åkte på utan minsta protest. Tove har tydligt visat att hon inte gillar höga ljud och tyckte det var skönt att ha dem på. Måns gör som Tove gör.
Nyblivna föräldrar på grönbete :-)
Oskar somnade och så vaknade han och så somnade han om

Tove ville dansa. Då ville Måns också dansa. Så då dansade vi runt lite med barnen. Sen ville de se när vi dansade och satte sig bredvid varann på filten och tittade på. :-) Sen tog jag barnjouren så E&M fick dansa lite och sen bytte Daniel av mig. Både Tove och Måns var väldigt uppspelta och hade jättekul. De satt på filten, var i tältet och sprang runt. Sen ville de dansa igen. Efter några danser i var var det snart paus. E hade bakat en smaskig kaka som vi kalasade på allihop.

Efter paus fick Daniel och jag chansen att dansa igen innan E&M packade ihop. Sen bestämde jag att det var läggdags. Klockan var ändå strax efter halv tio! Barnen fick alternativen "lägga sig i tältet eller åka hem" och då skuttade de snabbt in i tältet båda två och jag fick bädda ner dem och sjunga lite och mysa. Hur bra det nu gick då det var ganska hög volym. De lugnade i alla fall ner sig ganska snabbt och när Daniel tog över var det lugnt.

Han gav barnen öronproppar och Måns somnade klockan tio och Tove kvart över. Strax innan hade hon tydligt deklarerat att "Meen, jag är inte trött!?!" Det blev ju sent men det var väntat. Huvudsaken var att de faktiskt klarade av att koppla av och somna trots musiken och allt som var roligt och spännande. Det var viktigt för framtiden. Tält var en bra idé och vi var både mycket nöjda när vi åkte hem. Sista timmen kunde vi dansa hela tiden båda två.

Ett till synes öde läger efter 22.00
Men i tältet sov två söta barn gott efter allt roligt

Den här kvällen var ju vigd åt barnen och den var väl vald då det var ett mindre känt band på plats och superbandet Shake som konkurrerade på Grönan. Alltså var det inte så mycket folk och heller inte så många måstedanser att sukta efter. De få danser jag dansade med någon annan än Daniel var väl valda och till belåtenhet.

Dreams var överraskande bra även fast/pga att repan var överraskande blandad! Vad man fick för låt var som ett lotteri och det fanns både mycket bra låtval och betydligt sämre. Men det var bra sound, bra sång, tajt och lite roligt. Tyvärr har de tydligen lärt sig allt de kan om val av sista låtar och extranummer av Casanovas. Där finns alla möjligheter till förbättring! Jag kommer hur som helst gärna dansa till Dreams igen. :-)

Sammanfattningsvis: En riktigt bra kväll på alla sätt! Barnen tyckte det var jättekul hela tiden och när vi väl bestämde att det var dags att lugna ner sig så gick det bra. Vi hoppas vi hinner göra om det någon mer gång under semestern så de kommer minnas danskvällarna under vintern. Det vore ju synd och skam om inte barnen fick chans att bli nyfikna på dans, inte sant!?

Inga kommentarer: