lördag 14 juli 2012

Hos polisen

Igår var vi på utflykt till polisen. Eftersom vi ska resa i höst behövde jag förnya mitt pass och barnen behövde få sina första. Vi har lärt oss att man kan boka tid för detta och slippa stå i kö med barnen och det var ju otroligt smidigt. Vi kom dit, tog tre kort, blev lite fattigare och var klara efter en kvart eller så. Perfekt!
Vi mätte barnen innan fotograferingen eftersom man ska uppge längd. Tove har precis passerat 1m (100,5cm) ! Inte undra på att leggingsen blivit piratbyxor... Måns är 87cm. Vi mätte båda senast på BVC i mars. Då var Tove 98,5cm, hon har vuxit 2cm sedan dess. Måns var då 84,5 cm och har vuxit 2,5cm på fyra månader. :-)

Passade på att väga barnen nu. Tove verkar ha stått still på ca 14,5kg medan Måns knappat in 0,7kg med modiga 13,8kg. Att det ändå inte är mer trots de 2,5 centimetrarna beror nog på att vi ser hur han smalnar av runt nacken och i ansiktet. Dragen börjar framträda allt tydligare och han blir mer och mer en liten kille. Även den pompösa magen har börjat minska i omfång. ;-)

Vi har ju inte tyckt att barnen har varit särskilt lika varandra sedan Måns väl lämnade spädbarnsstadiet. Men igår kollade jag lite bakåt på bloggen och hittade bilder på Tove i ungefär samma ålder. På den sista bilden med kepsen tycker jag att man kan se mycket som överensstämmer med Måns. Det är nyttigt att titta och läsa bakåt, man glömmer så otroligt fort! :-)

Inga kommentarer: